Kerk-Avezaath kan weer schaatsen. Foto: Rias Immink.
Foto: Rias Immink
De initatiefnemers hebben in een jolige bui al mutsen, wanten, sjaals, schaatsen en andere toebehoren van zolder gehaald.

Parkeerplaats wordt ijsbaan
‘We kunnen niet wachten tot het gaat vriezen’  

KERK-AVEZAATH - Voetbalvereniging Teisterbanders is een club die zich op vele fronten inzet voor de leefbaarheid van haar dorp. Het Lentefeest, de toegankelijke voetbalwedstrijden, de grote aandacht voor de jeugd en de gezellige inzet van de vele vrijwilligers. En daar is nu weer een nieuw element aan toegevoegd: de aanleg van een nieuwe parkeerplaats die in koude tijden omgetoverd kan worden tot ijsbaan.  

Door Neeltje van Triest

De parkeerplaats van voetbalvereniging Teisterbanders voldeed al langer niet meer aan alle eisen. Het water kon niet goed weg en er werd nogal wat rommel onder de schoenen meegenomen de kantine in. Ook tijdens de Lentefeesten werd weleens een beetje gemopperd op de staat van het parkeerterrein. Het bestuur besloot daarom de opknap van het parkeerterrein niet langer meer uit te stellen. Een keurige parkeerplaats met veel mogelijkheden was de wens. Alleen de financiering gaf nog wel wat kopzorgen.

Maar het bestuur had nog meer op haar lijstje staan, want het idee borrelde op om een terrein neer te leggen waar net als bijvoorbeeld in Geldermalsen op geschaatst kan worden. De schaatsvereniging in Kerk-Avezaath is toch op sterven na dood en dit zou een prachtige locatie kunnen zijn om op een nieuwe trend in te spelen. De locatie leent zich er helemaal voor, er is een kantine bij de hand en tijdens de aanleg kan rekening gehouden worden met allerlei bijkomstigheden die nodig zijn om een perfecte schaatsbaan neer te leggen.

De tekeningen werden gemaakt en onlangs is het asfalt op zijn de plaats gedraaid. Mede-initiatiefnemer Hennie van Baal is trots op de nieuwste ontwikkelingen bij zijn club. ,,Wij zijn er voor de bevolking van Kerk-Avezaath en willen graag meewerken om ons dorp leefbaar te houden. De mogelijkheid om van ons parkeerterrein een tijdelijke schaatsbaan te maken kwam in zicht toen wij hoorden over de leefbaarheidspot van de gemeente buren. Daar hebben we geld uit gekregen en konden onze wens realiseren. We zijn trots dat onze club het vooruitstrevende idee heeft kunnen omzetten in werkelijkheid en we kunnen eigenlijk niet wachten op de tijd dat het gaat vriezen.’’

De heren hebben in een jolige bui al mutsen, wanten, sjaals, schaatsen en andere toebehoren van de zolder gehaald om passend hun noviteit uit te dragen. Hilariteit troef, want wie denkt er nu op de warmste dag van het jaar aan schaatsen. Ze wijzen in hun winterse outfit nog even op wat zaken als lijnen die getrokken moeten worden die nog moeten gebeuren, maar showen ook met verve de nieuwe parkeerplaats annex schaatsbaan. ‘’Toch moeten we het nu realiseren om er straks op meerdere fronten plezier van te hebben. Ook de kantine blijft schoner, de inloop is weg, dat moeten we niet vergeten. We denken als vereniging altijd vooruit, dat is zeker. Laat de winter maar komen, wij zijn er klaar voor. Als het niet vriest om te voetballen en als het kwik daalt om te schaatsen. Multifunctioneel, voor ons best, als het de leefbaarheid van Kerk-Avezaath maar ten goed komt.’’