Stan Hoofd is altijd chagrijnig als Ajax verliest

door Marcia Jansen

KERK- AVEZAATH - De computer is een geduchte concurrent.Toch geldt vooral op zaterdagochtend het sportterrein als domein van de jeugd. In de serieDe Jeugd van tegenwoordig wekelijks een portret. Aflevering 18: voetballer Stan Hooft.

Naam: Stan Hooft
Leeftijd: 7
Sport: voetbal
Woonplaats: Kerk Avezaath
Club: Teisterbanders

Waarom zit jij op voetbal?

- ,,Ik vind het altijd leuk om naar voetbal op televisie te kijken, vooral naar Ajax. Het leek me ook heel leuk om zelf te doen. Bijna twee jaar geleden ben ik lid geworden van Teisterbanders.”

Wat vindt je leuk aan voetbal?

-,,Heel veel vrienden van mij zitten op voetbal en ik vind het leuk om met hen samen te spelen.”

Heb je ook nog andere hobby’s?

- ,,Ik zit ook nog op judo bij sportcentrum Juliën in Lienden waar mijn moeder werkt. Ik heb de witte band en doe af en toe mee aan wedstrijden.”

Zit je vaak achter de computer?

- ,,Eigenlijk alleen op woensdagmiddag. Ik vind het heel leuk om spelletjes van spelletjes.nl te spelen. Badman is mijn favoriet.”

Foto: Stan Hooft in 'De Gelderlander

                 Teisterbanders-speler Stan Hooft met een van zijn grote liefdes: de bal. 
                 Foto: Raphaël Drent

Train je vaak?

- ,,Eén keer in de week, op dinsdag, en op zaterdag spelen we een wedstrijd. Dat gaat best goed, ik zit in de F2, we zijn al twee keer achter elkaar – voorjaars – en najaarscompetitie - kampioen geworden. Dat vond onze sponsor zo leuk dat alle spelers uit het team van hem een regenjack hebben gekregen.”

Doen meer van je vrienden aan voetballen?

- ,,Bijna alle jongens uit mijn klas zijn lid van Teisterbanders. Alleen Fulco niet, want die woont in Tiel. We voetballen behalve op het voetbalveld af en toe ook wel eens op het schooiplein.”

Wie is je grote voorbeeld?

- ,,Mijn vader, want die kent een heleboel trucjes. Bijvoorbeeld een tegenstander passeren door de bal tussen de benen door te spelen. Verder is Klaas Jan Huntelaar een voorbeeld voor mij omdat hij altijd veel doelpunten maakt. Helaas heeft hij woensdag niet gescoord tegen Werder Bremen. Ajax verloor met 3-0, daar ben ik wel een beetje chagrijnig van. Dat ben ik altijd als ze verliezen.”