Teisterbanders afgetroefd
Een Asperen speler krijgt de gele kaart na een overtreding op Jan van Mourik, in een verder sportieve wedstrijd. Ook een Teisterbanders speler zou later in de wedstrijd een gele kaart krijgen.

Dinsdag 21 augustus 2007 speelde Teisterbanders de tweede wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi. Tegenstander Asperen bleek een onneembare horde en won met 2-4 in Kerk-Avezaath.

Asperen arriveerde wat later, zodat de wedstrijd twintig minuten later begon. Teisterbanders had moeite om het niveau van afgelopen zondag te halen en de gasten profiteerden. Uit een vrije trap van een meter of achttien recht voor het doel, werd de bal door de muur geschoten, 0-1. Tien minuten later werd netjes de achterlijn gehaald, teruggelegd en het was 0-2. Pas het laatste kwartier van de eerste helft kon Teisterbanders de bezoekers terugdringen op eigen helft. Jan van Mourik kreeg de eerste kans, maar mikte te hoog. Vijf minuten voor rust stuurde Floor van Gent Van Mourik weg en tussen een tweetal tegenstanders haalde hij uit. De doelman redde nog in eerste instantie, maar de tweede inzet verdween in het doel, 1-2. Een stand waar Teisterbanders op verder kon borduren na de rust.
Met Sjoerd Gubbels voor Jurgo Niessen probeerde trainer Cees Spek wat bakens te verzetten. Dat lukte niet echt, van de thuisclub zakte weer weg en liet veel steken vallen. Doelman Erik van der Weerd moest twee keer redding brengen. Mark Boera Soba vervingen de niet fitte Van Mourik. De Teisterbanders verdediging ging na een uur opzichtig in de fout. Er werd simpel balverlies geleden en twee Asperen aanvallers gaven Van der Weerd geen kans, 1-3. Peter Rooswinkel verving hierna Bert-Jan van Rinsum. Een kwartier voor tijd kon een Asperen speler inschieten en Van der Weerd redde. In tweede instantie reageerde de bezoeker sneller dan de in de verdedigers en was het wel raak, 1-4. In de laatste minuut kromde Kevin Buijsrogge nog een keer zijn rug. Hij glipte langs drie tegenstanders en haalde uit. De bal belandde helaas tegen de paal. Harmen van Rinsum pikte de bal op, glipte langs een verdediger en mikte de bal in de kruising, 2-4.