Teisterbanders start competitie met winst
Foto: Teisterbanders - M.E.C.'07 Teisterbanders-middenvelder Harmen van Rinsum (links) snelt met de bal aan de voet langs de tackelende Bert van Ewijk (MEC'07). Teisterbanders won het duel met 3-0.

Teisterbanders is de competitie goed begonnen. Zondag 2 september 2007 werd de thuiswedstrijd tegen M.E.C.'07 met 3-0 gewonnen. Michel Hendrickx (2x) en Bert-Jan van Veenendaal tekenden voor de treffers.

Voor de bezoekers was dit de eerste competitiewedstrijd sinds de fusie van de voetbalclubs Maurik en E.W.V.. Het duurde even voordat Teisterbanders de bezoekers de wil op kon leggen. Kevin Buijsrogge en Harmen van Rinsum kregen de eerste kansen, maar zij scoorden niet. Na ruim tien minuten kreeg aanvoerder Bert-Jan van Veenendaal de beste kans. Hij onderschepte zelf de bal en trof de doelman. De gasten loerden met twee snelle spitsen op de counter, maar dit leverde weinig op. De verdediging onder leiding van een prima spelende Andries van Mourik, gaf niets weg. Na twintig minuten spelen was het eindelijk wel raak. Michel Hendrickx werd diep gestuurd en kreeg de bal in de kluts mee. In eerste instantie trof hij de doelman, maar in tweede instantie kon hij de bal wel tegen de touwen werken, 0-1. De ploeg van trainer Cees Spek bleef de aanval zoeken en kreeg meer kansen. Een kopbal van Floor van Gent werd gestopt. Van Rinsum kreeg na bijna een half uur een enorme kans. Hij onderschepte zelf de bal en vond in Buijsrogge een goede kaatser. Alleen voor de doelman wilde hij afleggen op de meegelopen Martijn van Duren, maar de doelman kreeg er een hand tussen. Vlak voor rust werd de score naar 2-0 getild. Van Rinsum vond Buijsrogge die de bal tijdig aflegde op Hendrickx, 2-0. Ook nu liet de goed leidende scheidsrechter Strik uit Rijen het vlagsignaal van de Maurikse assistent voor wat het was.
Na rust gingen de gasten met drie spitsen spelen en Teisterbanders had hier wat meer moeite mee. De bezoekers kregen slechts een halve kans en de bal ging voorlangs. Na een kwartier had de thuisclub weer wat meer grip op de tegenstander en kwamen er weer kansen. Tien minuten voor tijd produceerde invaller Jurgo Niessen de misser van de middag. Op aangeven van Hendrickx, schoot hij voor open doel over. Buijsrogge stuitte vlak voor tijd weer op de doelman. Invaller Jan van Mourik gaf meteen zijn visitekaartje af. Hij had een goede actie in huis en legde bal af. Buijsrogge miste, maar Van Veenendaal was bij de tweede paal attent en schoorde, 3-0.
Een goede start van de competitie, maar het benutten van de kansen zal toch beter moeten om ook van andere tegenstanders te kunnen winnen. Tegenvaller waren de drie gele kaarten in een sportieve wedstrijd. Twee ervan waren voor het wegtrappen van de bal en kunnen worden gerangschikt in de categorie "Domme gele kaarten". Met ingang van dit seizoen bestaan er geen 'halve gele kaarten' meer en staat meteen de eerste volle registratie achter de naam. Volgende week staat de uitwedstrijd bij S.C.R. op het programma. Die ploeg won met 0-9 bij I.S.C..