Teisterbanders geeft voorsprong uit handen
Zondag 23 september 2007 is Teisterbanders er bij Waalkanters niet in geslaagd om
een snel opgebouwde voorsprong vast te houden. Na negentig minuten stond
er 3-3 op het bord. Kostbaar puntverlies in de strijd om de eerste periodetitel.

Teisterbanders begon goed aan de wedstrijd en al snel werd de score geopend. Martijn van Duren passt in op Kevin Buijsrogge die van zijn tegenstander wegdraaide en van buiten het strafschopgebied uithaalde, 0-1. De ploeg van trainer Cees Spek bleef de aanval zoeken en scoorde na twintig minuten opnieuw. Buijsrogge had een goede actie in huis en legde tijdig terug op Floor van Gent die scoorde, 0-2. Hierna leek Teisterbanders op twee gedachten te hinken en kwam de thuisclub beter in de wedstrijd. Op slag van rust werd er bij een vrije trap niet goed verdedigd en de bal werd over doelman Erik van der Weerd gekopt, 1-2. Na rust viel al snel de gelijkmaker, al werd deze uit een sterk buitenspel verdachte situatie gemaakt. Een Teisterbanders aanval werd met een roei naar voren onderbroken en slechts één speler bevond zich tussen Van der Weerd en de laatste verdedigers. Het vlagsignaal werd genegeerd en het was raak, 2-2. Teisterbanders had het antwoord snel klaar. Vincent Steur passte goed in op Jan van Mourik en die zette ondanks hand en trekwerk aan zijn shirt goed door en rondde af, 2-3. De bezoekers konden niet lang van de voorsprong genieten, want na een uur viel opnieuw de gelijkmaker, 3-3.
Hierna kreeg Teisterbanders nog een tegenvaller te verwerken. Andrie van Mourik protesteerde tegen een scheidsrechterlijke beslissing over een bal die wel of niet de achterlijn zou hebben gepasseerd. Hij kreeg hiervoor een gele kaart. Toen hij bleef reageren, kreeg hij zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Waalkanters leek de 4-3 te scoren, maar deze treffer werd om duidelijke redenen afgekeurd. Een Waalkanters speler was hierbij geblesseerd geraakt en er waren geen wisselspelers meer toegestaan. Met tien tegen tien kwam er geen verandering meer in de score.