Van levensbelang
Teisterbanders heeft een Zoll AED Plus aangeschaft. Een wijze beslissing.
 
Bijna ieder half uur overlijdt in Nederland iemand aan een hartstilstand. 7 op de 10 was niet overleden als er binnen 6 minuten een levensreddende stroomstoot aan het hart was toegediend. Lang niet alle vereningingen zijn al klaar voor een calamiteit waarbij elke seconde telt! 

Met de komst van de Automatische Externe Defibrillator (AED) kunt U zelf direct de behandeling van het slachtoffer starten.Er zijn vele merken AED in Nederland verkrijgbaar, stuk voor stuk uitstekende apparaten met verschillende mate van ondersteuning voor de gebruiker. 
De AED Plus van ZOLL echter, special ontwikeld voor leken,begeleidt de hulpverlener door het gehele reanimatieprotocol door duidelijke stem- en tekstinstructies. Daarnaast assisteert de AED Plus de hulpverlener tijdens de reanimatie van het slachtoffer, door de juiste snelheid voor hartmassage aan te geven, en de diepte van de reanimatie te meten en de hulpverlener te helpen door instructies als "druk harder" of "goede hartmassage". De AED Plus is de enige AED, die beide levensreddende technieken (defibrilleren en reanimeren) ondersteunt.
 
Daarnaast heeft de AED Plus meerdere technische voordelen, zoals de hoogste water- en stofdichtheid, dus geschikt voor gebruik in elke omgeving. Door het zogenaamde 5-5-5 principe is de AED Plus na aanschaf maar liefst 5 jaar onderhoudskostenvrij en kosten vrij! Bij inzet voor een reanimatie krijgt u zelfs gratis een nieuwe elektrode en zo nodig ook batterijen! Daarmee is de Zoll AED Plus met voorsprong de goedkoopste AED van Nederland. 

Foto: Instructie AED
Dhr. H. Schut geeft uitleg over de A.E.D....
Foto: Instructie AED .. aangevuld met praktijk.
Foto: Instructie AED Het apparaat dat levens kan redden.
Foto: Instructie AED Vervolgens zelf aan de slag om het in de praktijk toe te passen.
Foto: Instructie AED Piet Hensen nam geen halve maatregelen of toch wel?
Foto: Instructie AED Wim van Baal past de 'kiss of life' toe.
Foto: Instructie AED Alle geslaagden met Dhr. Schut en een n.n. op de foto: Wim van Baal, Marjanne Niessen, Sander Voerman, Veronique Riesebeek, Joris van Baal, Piet de Kok, Piet Hensen, Toon Vogelzang, Alinda van de Heijden, Guido Zennemers, Janus van de Kop Ans van Zoelen. Zij allen ontvingen een reanimatie certificaat van de Nederlandse reanimatiestichting. 

De AED is aangeschaft bij de firma:

QRS Healthcare BV
Gotenweg 13d
5342 PP Oss
(T) 0412-690461
(F) 0412-690462
E : info@aedplus.nl
W: www.aedplus.nl