De vice-voorzitter spreekt
Teisterbanders wil hek en sloot

Wedstrijden regelmatig 
eerder afgelast dan 
elders door volle sloot.

KERK AVIEZAATH - Voetbalvereniging de Teisterbanders uit KerkAvezaath wil dat er op korte termijn werkzaamheden worden verricht op het sportcomplex De Woerd aan de Dorpsstraat in Kerk Avezaath. De afwatering is zo slecht dat regelmatig wedstrijden moeten worden afgelast. Dat gebeurt op dagen dat in omliggende plaatsen nog wel gespeeld kan worden.

Foto: Artikel De Gelderlander
Volgens vice voorzitter Eric Wellner komt dat omdat in het verleden een deel van een sloot aan de achterkant van het hoofdveld,is gedempt. op de sloot komen de drainagepijpen uit. Bij hevige regenval komt het voor dat de sloot vol staat waardoor de pijpen onder water komen te staan en dus niet meer afvoeren.
De kwestie is onlangs te berde gebracht tijdens een gemeenteraadsvergadering in Maurik. De gemeente Buren stelde daar dat de sloot een zaak is voor het waterschap. Volgens Wellner kan het probleem vrij gemakkelijk worden opgelost door het open graven van de sloot of het leggen van een duiker. Daarnaast zou de vereniging ook graag een omheining rond het hele complex zien. "Wij zijn de enige voetbalclub in de hele gemeente die geen afsluitbaar terrein hebben. Daardoor hebben we ook al te maken gehad met diefstal en vernielingen. We zouden dan ook graag binnen afzienbare tijd een hekwerk plaatsen", aldus Wellner. Hij schat de kosten van de afrastering rond de veertigduizend euro.
Van de gemeente Buren hoeft de club waarschijnlijk niet veel financiële bijstand te verwachten. De gemeente heeft amper geld beschikbaar en wil het onderhoud en beheer van alle sportcomplexen uit handen geven.
Wellner vindt desondanks dat de Teisterbanders recht hebben op een bijdrage. We zijn een bloeiende vereniging met veel jeugdleden. Daarmee verzorgen we een belangrijke maatschappelijke functie. Als de jongeren voetballen hangen ze niet op straat. Maar nu overwegen we een ledenstop. Onze velden zijn dertig jaar oud. Hoe meer ze gebruikt worden, des te meer ze te lijden hebben en we moeten er zuinig op zijn", zegt Wellner. Om extra inkomsten te krijgen organiseert de vereniging jaarlijks diverse activiteiten. Zoals het Lentefeest. Dat staat dit jaar gepland op 18, 19 en 20 april. De club beschikt over zo'n 370 leden, twee wedstrijd velden en een traininsveld. Dat laatste is 'redelijk nieuw, een jaar of acht, meent de vice-voorzitter.