Jeugdreis; beter laat dan nooit
Foto: Jeugdreis 

Zondag 27 April ’08 
KERK-AVEZAATH – Alle spelers werden om 8:30 uur verwacht in de kantine van v.v. Teisterbanders. Iedereen was snel aanwezig en daardoor kon de bus van Slob Tours snel vertrekken. Zoals ieder jaar gingen alle zakken snoep, chips en limonade al open bij het voorbij rijden van het voetbalveld. 
De bus reed naar Eindhoven. Op de parkeerplaats van de Tongelreep en de schaatsbaan in Eindhoven stopte de bus en iedereen moest uitstappen. We kregen daar iets te drinken en toen werden de groepen bekend gemaakt door Toon Vogelzang. Dit jaar waren er acht groepen. De teamleiders waren spelers uit de C1. Ook kreeg iedereen nog een blauw T-shirt met daarop reclame van Kees Oldenmenger. Aan de overkant van de weg lag een klein parkje waar je kon midgetgolfen. Ieder team kreeg een leider mee die de punten deed optellen. Het was lekker warm weer dus tussendoor werd er nog een keer wat gedronken. Hierna reed de bus verder richting Ommel. 
Op hemelsbrede afstand van 1 km van “Ons Thuis” stopte de bus. Iedereen moest uitstappen en kreeg een lunchpakket en toen werd groepje voor groepje in het bos gelaten en zo moest het team de route naar de accommodatie zien te vinden.  Bij de accommodatie aangekomen werden de tassen uitgepakt en de bedden opgeschud. 
Iedereen moest uit de kamers komen want, we gingen naar het bos toe. In het bos aangekomen werden de alle teams in twee grote groepen verdeeld. De ene groep gingen tegen elkaar levend kwartet spelen en de andere groep gingen levend stratego spelen. Na een half uur werden de groepen gewisseld. 
Ondertussen was het eerste van Teisterbanders de beslissende wedstrijd aan het spelen tegen Rossum. Bij winst waren ze eerste maar bij gelijk spel of verlies werd het nog heel spannend. In de eerste helft stond het al 1-0. De laatste 5 minuten van de eerste helft belde Piet Hensen en Gijs van Mourik naar hun vrouw, die op het voetbalveld waren, hoe de stand van zaken was. Tot aan het fluitsignaal hebben ze gebeld met hun vrouw en het gekke is Gijs en Piet liepen naast elkaar te bellen en de vrouwen stonden naarst elkaar te bellen.  
Tijdens het eten werd er veel met water gegooid. Eerst begonnen Arjan van der Heijden en Wiljan van Zetten water op elkaar te gooien. Nu toch eenmaal het eerste schaap van de dam was gooide Liza van Gessel Wim van Baal water in de nek. De grote gaven het goede voorbeeld aan de kleinere spelers. De hele tafel van de E-tjes gingen met hun beker naar de wc en vulde hun beker met water. Toen werd Eric Wellner, de nieuwe pineut, te grazen genomen en werd nat gegooid. 
Na het eten werd er een zeskamp uitgezet. Hierbij moesten weer (neger)zoenen gevangen worden maar er waren ook nieuwe onderdelen zoals, de schandpaal en het vliegend tapijt. Om 21:00 uur had iedereen ieder spel onderdeel behandeld en kon naar zijn kamer. Vanavond werd er een dropping gehouden. De E-tjes gingen al vroeg weg maar de C-tjes en de meiden gingen pas na 0:00 uur weg. Toen we moesten uitstappen gooide één van de spelers een stinkcapsule kapot in de bus met de gedachte daar hoeven we toch niet meer in te zitten. Maar we hadden het fout. Tijdens de dropping werden weer ingeladen en op een nieuwe plek uitgeladen. De lucht was niet te harden in de bus. Het was namelijk de lucht van rotte eieren. Vanaf deze plek konden we heel makkelijk de weg terug vinden. De leiding belde nog naar Wim om ons op te komen halen maar dat werd niet gedaan. Niemand had al slaap want, het was pas ±02:30 uur. We mochten nog buiten even zitten en we kregen nog wat te drinken en we konden nog aardbeien of een bekertje yoghurt eten. 
Op de kamer van de C-tjes mochten geen dames slapen maar om 4:00 uur kwamen er toch 4 dames. Dit waren Alinda van der Heijden, Elna de Haan, Tamara (de vriendin van Remco van Dee) en Connie van Culemburg. Ze weiden dat we de mond dicht moesten houden en moesten gaan slapen. Maar een half uur later om 4:30 uur was het echt pas stil. 

Maandag 28 April ‘08

OMMEL - Vandaag werden we om 8:00 uur gewekt en moesten aan het ontbijt komen zitten. Het had vannacht geregend en dat kon je goed zien. Overal lagen plassen. Gisteren kon je met je zwembroek rondlopen maar vandaag totaal niet. Het begon al heel snel weer te regenen. Tot ongeveer 11:00 uur moest iedereen zich zelf maar vermaken. Er werd veel gesnoept en gekaart in deze tijd. Maar om 11:00 uur moest iedereen zijn witte T-shirt pakken want, we gingen hem versieren voor vanavond. Vanavond moesten de E-tjes en de D-tjes een oefenwedstrijd spelen tegen de Olympia Boys, de plaatselijke voetbalvereniging. Dit versieren ging met wasco krijt, watervaste stiften en haarkleur spuitbussen. Van dit laatste maakte Tessa Jansen gebruikt. Ze pakte een groenen spuitbus en spoot het mooie witte haar van Ome Henk van den Bosch in een mooi groen kleurtje. Er waren nog plekken die niet gekleurd waren. Robert Jan Tom wilde hier verandering in brengen. Hij pakte een blauwe spuitbus en liep in de richting van Ome Henk. Maar de oude man liet het niet gebeuren en pakte Robert Jan bij zijn armen en legde hem op de grond. 
Vincent Steur en Bart Kasijns waren ondertussen ook aangekomen en we gingen dus voetballen op het veldje bij de accommodatie. Eerste moesten we acht onderdelen doen en toen we daar nat geregend waren mochten we naar binnen. Daar trok iedereen zijn natte spullen uit en trok lekkere warme kleren aan. Later bleek dat we nog een keer naar buiten moesten. Dit keer moesten de meiden bij Eric komen en de andere voetbalteams moesten tegen elkaar voetballen. Behalve de C-tjes. Wij gingen rugby spelen. Hierbij hadden we steeds andere opdrachten. Op een gegeven moment moesten we de bal tussen de benen van Eric leggen. Maar zoals iedereen weet is Eric een stoere, sterke en gespierde politieman. Dus het hele C-elftal dook op Eric. Hierbij vielen nog wat gewonden. Zo had Wiljan pijn aan zijn derde been en wat er bij hangt en Arjan last van zijn kuit. Ook was er nog een patiënt afgevoerd. Dit was Niels van der Zee. Bij hem was er een tand uit zijn mond gebeukt. Hierna wilde de meiden nog een wedstrijd tegen de C-tjes spelen. Wij gingen de uitdaging aan en we begonnen de wedstrijd. Maar er werd totaal niet eerlijk gespeeld door de commentator Joris van Baal. Maar ondanks wonnen de mannen met 5-4 van de meiden. Nu mocht gelukkig wel iedereen droge kleren aan trekken. 
Opeens kwam er een klein aanhangkarretjes het pad op rijden en stopte. Hij deed de klep open en daar stond een klein rijdende patatkraam. Iedereen smulde van de friet en de frikadellen, kroketten en kaassoufflés. Na het eten werden de E-tjes en de D-tjes naar het voetbalveld gebracht en moesten zich voorbereiden op de oefenwedstrijd.  De meiden en de C-tjes moesten de teams aanmoedigen bij de wedstrijd. Zo hadden we ook nog een commentator. Dit was Wim van Baal en Remco van Dee, de trainer van de D, maakte gebruik van een publiekswissel. In de tweede helft zette hij Roy Oldenmenger in. Toen Roy in het veld kwam ging de hele tribune staan. Deze wedstrijd werd 0-2 en de andere wedstrijden waren 0-13 en 3-7 geworden. 
Vanavond werd het spoken in het bos. Ik en nog een paar spelers uit de C moesten spookspelen in het bos. Je ging in een groepje van 2 spoken in het bos zitten en dan liepen de voetbalteams een route door het bos en langs de route zaten wij. Om 22:30 uur gingen de spoken samen met Bart het bos in en controleerde de route en zochten een plek om te gaan zitten. Het is heel leuk om de groep te horen als ze dichterbij komen. Het is nog leuker als ze voorbij zijn en ze dan te laten schrikken. Je voelt de spanning in je eigen lichaam want zullen ze je zien of niet? Het leukste groepje was het meidenelftal. Deze groep was voor alles bang. Ze wilde allemaal in het midden van de groep lopen maar dat kon helaas niet. Als eerste kwamen de kleinere spelers. In één groep zaten heel veel spelers die heel bang waren. Het is dan heel leuk om te zien hoe bang ze nog zijn als je te voorschijn bent gekomen maar je masker nog niet af hebt gedaan. Als je dat dan wel doet dan zie je hun schouders naar beneden zakken en de spanning is dan weg. Dat is wel heel leuk om te zien. Om 32:00 uur vertrok het eerste groepje. Het laatste groepje moest alle lintjes meenemen. Het laatste groepje arriveerde pas om 02:00 uur. We hebben dus meer dan drie uur in het bos gezeten. Maar het was een hele leuke maar wel langdurige opdracht. Toen wij thuis kwamen hoorde we dat Ome Henk al in de boeien had gezeten die avond. Het ging als volgt. Ome Henk reed met zijn auto door het bos en stopte. Zette zijn koplampen uit en begon even te roken. Op een gegeven moment komt er een politie agent naar de auto toe en vraagt aan de man: “Meneer wat staat U hier te doen?” Waarop Ome Henk antwoord “Ik sta op kinderen te wachten”. De politie kreeg al rare ideeën. Toen is Eric er bij geroepen, die stond een eindje achter de auto van Henk, en de politie vroeg aan Eric of hij de man kende. Volgens Eric had hij die man nog nooit gezien. Hierdoor werd Ome Henk meteen in de boeien geslagen. Gelukkig kwam Piet erna toe lopen en legde het hele verhaal uit , anders had Ome Henk nog op het bureau moeten zitten. 

Dinsdag 29 April ‘08

OMMEL / EINDHOVEN – Vandaag was het gelukkig veel beter weer als gister. Voor vandaag stonden er een paar dingen op het programma. Eerst werd er ontbeten dan moesten de tassen ingepakt worden en de kamers schoongemaakt worden. Dan werd er een quiz gehouden en daarna vertrok de bus naar de Tongelreep, het nationale zwemcentrum van Nederland, in Eindhoven. 
Na het ontbijt werd aan ons bekend gemaakt dat het gebit van Ome Henk was gestolen. Wie het gebit vond kreeg een hele doos gratis snoep. Mar helaas is het gebit niet gevonden. De kamers moesten grondig schoongemaakt worden. Op alle kamers lag er allemaal snoep, chips en veel meer op de grond. 
Om 11:00 uur werd er in de eetzaal een quiz gehouden. Hierbij werden er ongeveer 40 vragen gesteld en er waren heel veel moeilijke ingewikkelde vragen. Mijn groepje heeft zeker niet veel punten gescoord maar de sfeer was goed en daar ging het om. 
Om 12:30 vertrok de bus richting Eindhoven. Op het parkeer terrein hebben we even moeten wachten. Op de stoep, waar we zaten, lag hondenpoep. Elna had er dozen overheen gezet. Wim van Baal haalde de dozen weg en wie ging er weer in staan? U raad het al … Wim van Baal. 
In het bubbelbad zat een iets dikkere vrouw. Deze vrouw zat samen met Wim van Baal, Piet Hensen en Eric Wellner en nog een paar spelers erin. Even later vroeg ze aan Piet of ze leraren waren omdat ze zoveel aan het geinen waren met de kinderen. Eerst maken ze de vrouw wijs dat het wel zo is maar later zegt Piet dat we van een voetbalvereniging zijn. 
Hierna vertok de bus richting de Betuwe! 
Ik heb genoten van de alle reizen die we gemaakt hebben als vereniging. Daarom wil ik iedereen maar dan ook iedereen heel hartelijk danken die deze reis en ook de vorige reizen hebben mogelijk gemaakt. Ook wil ik alle leiders en lijders bedanken voor de gezellige sfeer en spellen. Bedankt voor zoveel plezier, gezelligheid en zoveel meer. Hopelijk blijven jullie lang doorgaan want het is echt een belevenis. Allemaal heel erg bedankt!