Teisterbanders begint met winst
Zondag 24 augustus 2008 speelde Teisterbanders de eerste wedstrijd uit de poulefase van het bekertoernooi en won met 5-2 van O.M.C. uit Dordrecht.

Na de toss nog even handen schudden.

Het was afwachten wat voor voetbal zondag vijfde klasser O.M.C. uit Dordrecht op de mat zou leggen. Zeker de eerste helft was Teisterbanders beter dan de gasten. De bal ging goed rond en steeds werd de vrije man gezocht. Toch kregen de gasten de eerste kans, maar doelman Erik van der Weerd redde prima. Na een kwartier viel de openingstreffer. Michel Hendrickx had een goede voorzet in huis en de doelman en een verdediger gingen onder de bal door. Jan van Mourik was attent en nam de bal meteen op de schoen, 1-0.

De bezoekers hanteerden vaak de lange bal en het was oppassen voor de spitsen die scherp stonden. Nadat er iets meer dan een half uur was gespeeld, viel de tweede treffer.

Dennis Jansen, die een prima wedstijd speelde, passte in op Van Mourik die het overzicht behield. Bert-Jan van Veenendaal mikte de bal hoog tegen de touwen, 2-0.

Een vijftal minuten later schoof Thim Boera Soba goed in en kaatste met Hendrickx. Boera Soba schoot echter voorlangs.

Van Mourik kreeg meteen na rust twee kansen, maar schoot beide malen naast. De bezoekers deden wat terug. Bij een voorzet werd de bal door iedereen gemist en rolde bij de tweede paal tegen de netten, 2-1. Het spel van Teisterbanders werd wat onrustig en het overleg wat even zoek.

Na bijna een uur spelen verving Kevin Buijsrogge Hendrickx. Snel hierna viel de 3-1. Jansen wist bij de hoekvlag een prima actie met een goede voorzet te bekronen en Van Mourik kopte tegendraads in, 3-1.

Teisterbanders dacht kennelijk nu achterover te kunnen leunen, maar kwam bedrogen uit. Na een snel genomen vrije trap was een slippertje van Martijn van Duren voldoende voor een O.M.C. spits om te profiteren, 3-2. Sjoerd Gubbels en Peter Rooswinkel kwamen in de ploeg voor Van Duren en Jansen. De ploeg van trainer Cees Spek kwam weer beter in de wedstrijd en scoorde een kwartier voor tijd opnieuw. Na een inworp draaide van Mourik goed weg en legde terug op de inkomende Floor van Gent die beheerst raak schoot, 4-2. Er volgende nu diverse 100% kansen die niet werden benut door Van Veenendaal (alleen voor de keeper) en Van Mourik (uit de doelmond weggewerkt). Gubbels kreeg ook een enorme kans. De verdediger stoomde op, kreeg de bal op maat van Buijsrogge terug maar mikte tegen de paal.

In blessuretijd viel toch nog de 5-2. Buijsrogge legde goed terug en Van Mourik kon intikken. Het was het laatste wapenfeit in een zeer sportieve wedstrijd.