Teisterbanders wint ook tweede bekerwedstrijd
Dinsdag 26 augustus 2008 speelde Teisterbanders de tweede wedstrijd uit de poulefase van het bekertoernooi en won in Ingen met 0-2 van I.S.C..

Het was een typisch doordeweekse bekerwedstrijd. De Teisterbanders spelers druppelden binnen en basisspelers moesten noodgedwongen op de bank plaatsnemen, omdat ze pas arriveerden nadat de wedstrijd was begonnen. Later beginnen was geen optie, omdat I.S.C. op het hoofdveld niet over een lichtinstallatie beschikt.

Van een goede voorbereiding was geen sprake en het was afwachten hoe dit uitpakken zou tegen de tegenwoordige zaterdag vierde klasser I.S.C.. Na een tiental minuten nam Teisterbanders het initiatief stevig in handen en de thuisclub werd teruggedrukt op de eigen helft. Omdat I.S.C. massaal verdedigde, was er bijna geen doorkomen aan.

Peter Rooswinkel grijpt tijdig in en Richard Verbeek (rechts) wacht af.

Jan van Mourik kreeg de eerste kans, maar stuitte op de doelman. Na bijna twintig minuten kreeg Michel Hendrickx een 100% kans. I.S.C. was na een vrije trap opgerukt en Teisterbanders onderschepte de bal en Hendrickx werd gelanceerd. Hij schoot echter tegen de doelman op.

Van Mourik kopte even laten goed in, maar de doelman redde. Enkele minuten later legde Hendrickx goed terug, maar Richard Verbeek schoot recht in de handen van de doelman.

Na rust kwam Bill Hekert in de ploeg voor Verbeek, maar veel plezier beleefde Hekert niet aan de tweede helft. Bij zijn eerste balcontact botste hij tegen een tegenstander en er ontstond een bloedende wond. Omdat deze maar niet dicht wilde gaan, moest Hekert herhaaldelijk het veld verlaten voor verzorging. Jarin Bauw zorgde voor het eerste gevaar, maar na zijn schot ging de bal net langs de kruising. Hendrickx zag na een actie de bal tegen de benen van de doelman eindigen.

Na een uur spelen verving Bert-Jan van Rinsum Vincent Steur. Teisterbanders kreeg een volgende kans, maar na een scrimmage verdween de bal niet in het doel. Na ruim een uur kreeg Teisterbanders een strafschop. Van Mourik ging het strafschop gebied in en werd gevloerd. Hekert stuurde de doelman de verkeerde hoek in, 0-1. De voor Peter Rooswinkel ingevallen Kevin Buijsrogge moest na een flinke overtreding op hem geblesseerd het veld verlaten en Teisterbanders moest met tien man verder. Omdat Hekert af en toe verzorgd moest worden, stond Teisterbanders ook soms met negen man op het veld. I.S.C. zag kansen en kwam eindelijk uit de verdedigende stellingen. Teisterbanders bleef vrij simpel overeind en besliste in blessuretijd de wedstrijd met een geweldig mooi doelpunt. De aanval werd opgezet bij de middenlijn en linker zijlijn en op de rechter flank werd Dennis Jansen gevonden. Zijn voorzet was op maat en Bert-Jan van Veenendaal kopte de bal al vallend binnen, 0-2. Ook de avond viel en net voordat het echt donker werd, floot de scheidsrechter voor de laatste maal.

N.B.: Na bezoek aan het ziekenhuis blijkt Hekert zijn neus gebroken te hebben.