Teisterbanders uitgeschakeld
Zaterdag 30 augustus 2008 is Teisterbanders door een 2-0 nederlaag bij D.F.C. in
Dordrecht uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Om de volgende ronde van het bekertoernooi te halen, was een gelijkspel tegen zaterdag vierde klasser D.F.C. voldoende. De thuisclub, die dit jaar 125 jaar bestaat, zat echter beter in de wedstrijd dan Teisterbanders.

De spelers betreden het veld.

De spelers van de thuisclub waren steeds een stapje eerder bij de bal en ook alle klutsballen vielen voor de voeten van een D.F.C. speler. De eerste kans was voor Teisterbanders. Na een voorzet van Peter Rooswinkel, kwam Michel Hendrickx net te kort om in te tikken.

De volgende kans was voor Sjoerd Gubbels die bij afwezigheid van Jan van Mourik in de spits speelde. Hij zag nog kans om in te schieten, maar de doelman redde.

Na ruim tien minuten kwam de thuisclub op voorsprong. De Teisterbanders verdediging kreeg de bal het strafschopgebied niet uit en de bal werd ingeschoten. Via de kluts viel de bal voor de voeten van een D.F.C.'er die van dichtbij in kon schieten, 1-0. Een volgende tegenvaller voor het toch al verre van complete Teisterbanders, was het geblesseerd uitvallen van Andries van Mourik. Jeroen Wijnhof was zijn vervanger. De thuisclub kreeg nog enkele kansen, maar Van der Weerd was op zijn post.

Na rust werd de gebleseerd geraakte Dennis Jansen vervangen door Bert-Jan van Rinsum. Teisterbanders speelde nu beter en kreeg twee goede kansen. Op aangeven van Rooswinkel schoot Bert-Jan van Veenendaal naast en na een voorzet van Van Veenendaal schoot Hendrickx bij de tweede paal over.

Na ruim een uur moest Teisterbanders met tien man verder. Nadat er een overtreding was gemaakt op Van Rinsum, liep de D.F.C. speler voor Van Rinsum die hem in de loop raakte. De scheidsrechter was onverbiddelijk en toonde Van Rinsum de rode kaart. De bezoekers streden voor was de waard waren en de Dordrechters verprutsten een flink aantal kansen of Van der Weerd redde prima.

Twee minuten voor tijd konden de moegestreden Teisterbanders spelers de 2-0 niet voorkomen. Na wederom een kluts in het strafschopgebied, kon een D.F.C. speler van dichtbij inschieten, 2-0.