Teisterbanders naar eerste winst
Zondag 14 september 2008 behaalde Teisterbanders de eerste overwinning in de vierde klasse. Buren werd in Kerk-Avezaath met 2-1 verslagen.

De formaliteiten voor aanvang van de wedstrijd worden gepleegd.

Teisterbanders speelde de derby tegen buurman Buren dat op veel meer ervaring kan bogen in de vierde klasse, terwijl het voor Teisterbanders de eerste thuiswedstrijd was op dit niveau. De leverde kennelijk de nodige spanning op, want Teisterbanders kwam niet in haar spel. Buren was de betere ploeg en kreeg ook kansen. Teisterbanders doelman Erik van der Weerd zag al snel in de wedstrijd de bal na een afstandsschot maar net over gaan. Bij de volgende kans van Buren, greep Van der Weerd goed in.  Foto: Teisterbanders - Buren Jan van Mourik maakte weer vele meters. Foto: Teisterbanders - Buren Tony Lahey is na een ongelukkige botsing geraakt aan het hoofd. Foto: Teisterbanders - Buren Een schot van Floor van Gent was in tweede instantie voor de doelman.

Na een half uur kwam de thuisclub beter in de wedstrijd en volgde ook de eerste kans. Na een voorzet van Floor van Gent, schoot Michel Hendrickx over. Van Gent zag een tiental minuten daarna de doelman de bal na een schot van hem in tweede instantie pakken.  Foto: Teisterbanders - Buren Jan van Mourik is het slachtoffer van een te hoog geheven been. Foto: Teisterbanders - Buren Bert-Jan van Veenendaal kan net niet inkoppen. Foto: Teisterbanders - Buren Onder een stralend zonnetje was het goed toeven langs de lijn. Foto: Teisterbanders - Buren Kevin Buijsrogge balt zijn vuist. Hij heeft de 1-0 gescoord.

Vijf minuten voor rust was Buren weer gevaarlijk. Na een inworp werd de bal van dichtbij in het zijnet gekopt. Drie minuten voor rust kwam Teisterbanders op voorsprong. Hendrickx gaf een staakpass en via een verdediger kwam de bal bij de doelman. Deze ruimde niet goed op en Kevin Buijsrogge kwam in balbezit. Hij kapte een verdediger uit en schoot de bal diagonaal hoog in, 1-0.  Foto: Teisterbanders - Buren Michel Hendrickx en Floor van Gent vieren het feestje mee. Foto: Teisterbanders - Buren De knop om en weer opstellen. Foto: Teisterbanders - Buren Michel Hendrickx scoort, maar de treffer werd afgekeurd.

Teisterbanders trok na rust het betere laatste kwartier van voor de rust door en kreeg al snel een goede kans. Jan van Mourik kon alleen op de doelman afgaan, maar deze redde. Nog geen vijf minuten later verdween de bal wel in het doel, maar de treffer van Hendrickx werd afgekeurd terwijl hij toch achter de bal leek te zijn gebleven.  Foto: Teisterbanders - Buren Michel Hendrickx heeft gescoord. Floor van Gent, Kevin Buijsrogge en Jan van Mourik zetten de achtervolging in.
Na een uur was het toch raak. Hendrick zette voor en Buijsrogge kopte tegen de paal. Hendrickx was attent en tikte de bal alsnog binnen, 2-0.  Foto: Teisterbanders - Buren Zo, die willen we ook wel even vieren. Foto: Teisterbanders - Buren Jan van Mourik in een van de vele duels.

Lang kon Teisterbanders niet op deze marge leunen. Binnen tien minuten kregen de gasten een strafschop. Na verkeerd uitverdedigen redde Van der Weerd op een hard schot en weer werd de bal ingeschoten. Andries van Mourik deed een poging om zijn gezicht te beschermen en raakte de bal met beide handen. De strafschop werd benut en Buren wilde snel de bal uit het net halen. Hierbij zag de scheidsrechter een overtreding van een Buren speler die al een gele kaart had en deze kon met 'rood' op zak vertrekken. Met een man minder nam Buren risico's op jacht naar de gelijkmaker en Teisterbanders kreeg in de laatste tien minuten diverse 100% kansen. Buijsrogge ging op snelheid goed door en behield het overzicht. Van Mourik faalde echter voor open doel. De moegestreden Dennis Jansen werd vervangen door Peter Rooswinkel. Op aangeven van opnieuw Buijsrogge had Van Mourik de wedstrijd moeten beslissen, maar de doelman redde. Na het laatste fluitsignaal konden de eerste drie punten worden bijgeschreven.