Teisterbanders laat koploper ontsnappen
Zondag 12 oktober 2008 speelde Teisterbanders tegen koploper Emplina. Een 2-0 voorsprong kon niet worden vastgehouden, want twee minuten voor tijd kwamen de gasten uit een strafschop op gelijke hoogte, 2-2.

Emplina, waar Teisterbanders in het seizoen 1984 - 1985 ook thuis tegen gelijkspeelde (0-0) en dat seizoen kampioen werd, kwam als ongeslagen koploper naar Kerk-Avezaath. Bovendien hadden de Empelnaren de meest productieve ploeg en met D.S.C. de minst gepasseerde verdediging. Kortom geen eenvoudige opgave voor de nieuwkomer in de vierde klasse. Vooral de centrale middenvelder van de bezoekers maakte indruk. Floor van Gent had zijn handen vol en bracht het er goed af. De bezoekers kregen amper uitgespeelde kansen. Teisterbanders kreeg al snel de eerste kans. Na een voorzet van Dennis Jansen, haalde Jan van Mourik zonder succes meteen uit. Een aanname van de bal had kansrijker geweest. Een kwartier later zette Bert-Jan van Veenendaal van links voor. Bill Hekert controleerde de bal en schoof deze maar net voorlangs. Tien minuten later haalde Kevin Buijsrogge op rechts hard uit, maar de doelman redde. Na ruim een half uur passte Tony Lehay in op Buijsrogge die de achterlijn haalde. Hij legde terug op Van Gent en zijn schot verdween via een knie over het doel. Uit de hoekschop die volgde, prikte Hekert de bal bij de eerste paal tegen het net, 1-0. Het spel golfde heen en weer en vooral de rechtsbuiten van Emplina zorgde voor constante dreiging. Lahey had zijn handen er vol aan, maar bleef op de been.
Met na rust Michel Hendrickx voor Van Mourik die een tik op zijn bovenbeen had gekregen, viel binnen vijf minuten de 2-0. Van Veenendaal gaf een crosspass en Buijsrogge schoot de bal hard voor het doel. Hendrickx kreeg geen kans om te bukken en via zijn hoofd verdween de bal in het doel. De bezoekers wisselden wat en voerden de druk op. Doelman Erik van der Weerd moest twee keer met een katachtige reactie redding brengen. Twintig minuten voor tijd werd de bal uit een vrije trap in het strafschopgebied gebracht. Andries van Mourik ruimde op. Zonder druk te zetten op de man met de bal, kon de ingeschoven aanvoerder uithalen en het was raak, 2-1. Peter Rooswinkel en Cees Arisse vervingen Jansen en Buijsrogge. Teisterbanders kon weinig goed meer doen bij de scheidsrechter en bij ieder twijfelgeval, viel de beslissing uit in het voordeel van de bezoekers. Twee minuten voor tijd was een lichte beroering van Van Gent voldoende voor een bezoeker om een schreeuw te uiten en de scheidsrechter legde de bal op de stip, 2-2. Hierna kreeg ook Teisterbanders een cadeautje in de vorm van een vrije trap die er geen was. Vanaf dertig meter schoot Hekert de bal op doel en deze trof de lat. Drie Teisterbanders aanvallers waren te ver doorgelopen, waardoor de bal net achter hen neerviel en kon worden weggewerkt. Een gelijkspel tegen de koploper is geen slecht resultaat, maar er had vandaag meer ingezeten.