Teisterbanders naar derde plaats
Zondag 9 november 2008 heeft Teisterbanders een uitstekende prestatie geleverd door het hoog ingeschatte Hedel op eigen veld met 0-2 te verslaan. Teisterbanders staat door dit resultaat nu op een mooie derde plaats, op een punt van de beide koplopers.

Met dank aan de webmaster van v.v. Hedel voor zijn toestemming tot het gebruik van de foto's.

Meevaller voor trainer Cees Spek was dat Thim Boera Soba beschikbaar was na een drukke week. Hedel beschikte over een goede centrale middenvelder, uitstekende spitsen en een doelman die heerste in het vijfmeter gebied. Teisterbanders had in de openingsfase moeite de opbouw van de thuisclub te verstoren, maar na wat aanwijzingen van Spek, ging dat beter. Hedel had wat meer balbezit en was wat dreigender, maar kreeg geen grote kansen. Omdat ook de bezoekers geen kansen kregen, was de ruststand 0-0.

Ook na rust een zelfde spelbeeld. Na een uur kwamen Kevin Buijsrogge in het veld voor Bert-Jan van Rinsum, Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd open gebroken. Boera Soba speelde in op Bill Hekert die zich knap vrijspeelde en een voorzet op maat verzond. Buijsrogge was ter plekke en tikte de bal in, 0-1.

Lang kon Teisterbanders niet genieten van de voorsprong, want een minuut later lag de bal op de stip in het door Teisterbanders verdedigende strafschopgebied. Zowel van Hedel als Teisterbanders lagen er drie spelers op de grond in een situatie waarin een ieder het overzocht allang verloren had.

De scheidsrechter had kennelijk wel iets gezien wat niet was toegestaan en kende Hedel een strafschop toe. De zoveelste al dit seizoen. Doelman Erik van der Weerd slaagde er echter deze keer in om de bal tot twee keer toe te stoppen. Bij de eerste poging vanaf de stip ging hij uitstekend naar de hoek. De bal ging weer richting strafschopstip en de nemer kreeg een tweede kans. Hij haalde vol uit, maar Van der Weerd greep de bal klemvast.

Dit miste de uitwerking op de ploeg niet en twee minuten voor tijd sloeg Teisterbanders opnieuw toe. Van der Weerd speelde Boera Soba aan en hij verzond een crosspass op Buijsrogge. De aanvaller tilde de bal over een verdediger en schoof deze vanaf de punt van het strafschopgebied onder de uitgekomen doelman door, 0-2.

Behalve het uitstekende resultaat mag ook het feit dat dit seizoen in een competitiewedstrijd voor het eerst 'de nul werd gehouden' niet onvermeld blijven.