Teisterbanders met kater winterstop in
Zondag 14 december 2008 heeft Teisterbanders wederom niet kunnen winnen. Sterker nog, Buren won op eigen veld met 3-1. Hierdoor gaat Teisterbanders met een kater de winterstop in.

Na de matige reeks in de tweede periode, was het tijd voor een goed resultaat. Dan zou bovendien met een goed gevoel de winterstop aanbreken. Het liep echter anders. Teisterbanders trad aan zonder Thim Boerasoba. Vooraf was alles goed doorgesproken, maar de praktijk pakte anders uit. Teisterbanders kwam vaak een pas te laat en na een half uur viel de 1-0. Teisterbanders bleef staan, omdat de bal achter geweest zou zijn. Buren wachtte niet op het fluitsignaal van de scheidsrechter en bij de tweede paal werd de bal ingeschoten. Hierna volgde wat omzettingen, zodat de taakverdelingen wat duidelijker waren. Het veldspel werd iets beter, maar leverde geen kansen op.
Na rust verving Peter Rooswinkel Tony Lahey. Zes minuten van de pauze speelde Martijn van Duren een vrije trap in op Andries van Mourik die twee tegenstanders in zijn rug had. De bal werd overgenomen en Sjoerd Gubbels leek nog te kunnen redden. Gubbels probeerde het voetballend op te lossen en werd afgetroefd: 2-0.

Sjoerd Gubbels probeert tevergeefs de 2-0 te voorkomen. foto William Hoogteyling

Meteen daarna passte Floor van Gent in op Michel Hendrickx, maar hij schoot over. Tien minuten voor tijd schoot Dennis Jansen in, maar de doelman liet de bal knullig glippen en Jan van Mourik profiteerde, 2-1. Teisterbanders maakte toen een beginnersfout. Vanaf de aftrap zette Buren een aanval op, de bal werd voorzet en een spits kon in het vijfmeter gebied ongehinderd inkoppen, 3-1. De wedstrijd was beslist.
De winterstop is zeer welkom, want diverse spelers speelden inmiddels met diverse blessures. Hier kwam Peter Rooswinkel bij die in de wedstrijd van vandaag zijn schouder uit de kom voelde schieten. Na de winterstop zullen er punten gepakt moeten worden.