Teisterbanders verslaat koploper
Zondag 8 maart 2009 stond voor Teisterbanders de wedstrijd in Empel tegen koploper Emplina op het programma. De ploeg van trainer Cees Spek zette een prima resultaat neer door met 1-2 te winnen.

In de thuiswedstrijd was vlak voor tijd een 2-1 voorsprong weggeven, dus er waren wel degelijk kansen op een goed resultaat. Emplina had het veld af willen keuren, maar besloot de wedstrijd toch door te laten gaan. Het veld was wel hobbelig, maar de grootste spelbreker was de wind die in de lengterichting over het veld stond. Teisterbanders kwam niet in het eigen spel en gaf de 1-0 gewoon weg. Andries van Mourik werd door Erik van der Weerd aangespeeld, maar speelde te kort terug. De spits was net iets eerder bij de bal en het was raak, 1-0. Vijf minuten later bokste Van der Weerd na een afstandsschot de bal goed uit zijn doel en na de aansluitende hoekschop redde hij wederom met de vuisten. Teisterbanders kwam wat beter in de wedstrijd en kreeg de eerste kans. Bert-Jan van Veenendaal schoot net naast. Vlak voor rust tikte Jan van Mourik door op Kevin Buijsrogge. De aanvaller tikte de bal te ver voor zich uit en de doelman kon redding brengen.
Na rust had Emplina het meeste last van de wind en kwam het niet goed in het eigen spelletje. Bij Teisterbanders zal er meer bezieling in de ploeg en er werden meer afvallende ballen gewonnen. Na zeven minuten ging Buijsrogge achter de bal aan en de laatste man van Emplina wilde wegdraaien. Buijsrogge schatte dit goed in, pikte de bal op en werd door de laatste man gevloerd in het strafschopgebied: strafschop. Van Mourik schoot raak, 1-1. Enkele minuten later probeerde Harmen van Rinsum de doelman met een geplaatste bal te verrassen, maar de bal ging net over het doel. Spek haalde Floor van Gent naar de kant en bracht Thim Boera Soba in de ploeg. Vijf minuten voor tijd passte Van Mourik op Van Rinsum die snoeihard uithaalde en de bal verdween vanaf zestien meter onder de lat, 1-2. Hierna kwam Bart-Jan Zijlstra in de ploeg voor Buijsrogge. De scheidsrechter telde tien extra minuten bij, maar toen die om waren was de vreugde groot. Drie punten in de knip.