Oefenwinst
Dinsdag 24 maart 2009 speelde Teisterbanders tegen DIO'30 in Druten. Dit elftal, gecoacht door Richard Nass, bestond voor het merendeel uit spelers van het tweede, enkele wissels van het eerste en talentvolle A1 spelers. Na 90 minuten stond er 2-6 in het voordeel van Teisterbanders op het scorebord.

Het eerste uit Kerk Avezaath had eigenlijk dezelfde samenstelling met dien verstande dat het uit merendeel eerste elftalspeler bestond. Frank Derksen van het tweede op doel en André en Bart-Jan van de A1. Teisterbanders met een enigszins gewijzigde opstelling startte voorvarend op het nieuwe kunstgrasveld tegen DIO. Toch waren het de thuisspelende elf die de score opende. Een te korte terugspeelbal vanuit het middenveld kon niet worden weggewerkt waardoor de spits van DIO de bal over Frank heen lobde, 1-0. Nog voor rust kantelde Teisterbanders de wedstrijd met doelpunten van Harmen en Kevin, 1-2. Het eerste doelpunt kwam tot stand uit goed combinatie voetbal. De tweede door te anticiperen op wat medespelers deden. De gelijkmaker werd ingeleid door een combinatie tussen Michel en Jan waarna Kevin de bal in de loop meekreeg en hij Harmen een niet te missen kans bood. De tweede goal begon bij een uittrap van Frank, een doorkopbal van Hendrickx waarna Jan de bal oppikte een man uitspeelde en strak voortrok op de instormende Buijsrogge. De laatste kaatste de bal hard onder de keeper door.
In de tweede helft met Bart-Jan voor Jan en Andre voor Martijn ontspon zich een duel op het scherpst van de snede. DIO had in de rust blijkbaar te horen gekregen om de opbouw van Teisterbanders vroeger te storen en de rechterkant vast te zetten. Terwijl Teisterbanders was verteld de bal sneller in te spelen en de bekende driehoekjes te maken. Ondanks het vroege storen speelde Teisterbanders zich regelmatig frivool onder de druk van DIO uit. Al direct na rust had Kevin zijn tweede er bijna in liggen. Na een bekeken steekpass van Floor op de tegendraads lopende Kevin stond de spits alleen voor de keeper die hij leep met en schuiver passeerde. De meegelopen verdediger kon de bal nog net voor de doellijn wegschieten. In de 65e minuut kwam de verdiende treffer. Van achteruit speelde Vincent de bal in op Harmen die direct Bart-Jan aan het werk zette. De A1 speler leverde een voorzet op maat af waardoor Kevin bij de eerste paal DIO verraste, 1-3. Het vierde doelpunt dat snel volgde kwam wederom uit een spelhervatting van Frank Derksen, wederom een doorkopbal, dit keer van Jan, heringevallen voor Floor, waarna Kevin de eindpass gaf aan Bart-Jan die hierdoor alleen op de keeper afkon. Nog wat gehinderd door een verdediger schoof hij de bal zeer bekwaam langs de vertwijfeld kijkende keeper, 1-4. De mee gesprinte Harmen was de eerste om hem te feliciteren. Na dit doelpunt kwamen wat oerkrachten los bij DIO. Het spel speelde zich wat meer af op de helft van Teisterbanders. Met gevaar voor eigen leven moest Frank tot drie keer toe redding brengen binnen de 16 meter lijnen. Nagenietend van de vier doelpunten, het eigen veldspel en het spelen op, tot nog toe, het fijnste kunstgrasveld reageerde het elftal niet adequaat op vrijstaande DIO spelers. Na een lichte overtreding had de thuisclub vanaf de elfmeterstip de aansluitingstreffer kunnen binnenschieten. Ook nu weer toonde Frank zijn klasse en volgde hij de strak ingeschoten bal richting de hoek om deze vervolgens richting de zijlijn te stompen. Na deze klasse actie ging DIO nog nadrukkelijker op zoek naar hun tweede doelpunt. Enige minuten later stond, bij een voorzet de Drutense spits bij de tweede paal te wachten en kon hij ‘vrij’ inkoppen, 2-4. Dit doelpunt schudde de verdediging van Teisterbanders met Vincent, Tony, André en Thim wakker. Het middenveld met regisseur Bert-Jan vanVeenendaal, Michel, Harmen en Jan controleerde daarna de wedstrijd tot grote wanhoop van de DIO elf. Het vijfde doelpunt en de tweede van BartJan ging vooraf aan een combinatie tussen Bert-Jan, Harmen en Bart-Jan. De laatste ronde zijn goede optreden, na eerst nog een 1-2 combinatie met Michel, met een droge punter af. Het laatste doelpunt caramboleerde uit een corner van Harmen via Bert Jan achter de Dio keeper.

Speelde het eerste vorig jaar nog gelijk tegen dezelfde samenstelling. Ongeveer 85 trainingen later kende Teisterbanders een 2-6 overwinning op DIO. A.s. zondag speelt Teisterbanders in Rijswijk tegen SCR.