Teisterbanders haalt uit
Maandag 13 april 2009 speelde Teisterbanders de inhaalwedstrijd tegen B.Z.S. waarvan eerder deze competitie met 3-0 verloren was. De ploeg van trainer Cees Spek scoorde voor de tweede keer vijf maal in een competitiewedstrijd en won met 5-3. Hiermee hoeft de ploeg niet meer naar beneden te kijken en is er zelfs nog kans op deelname aan de nacompetitie.

Spek over het restant van de competitie: "We bekijken het van wedstrijd naar wedstrijd en zien wel hoe het afloopt". Spek moet de eerste twintig minuten met weerzin hebben staan kijken, want de gemaakte afspraken werden niet nagekomen. B.Z.S. heeft in hun spits een sterk aanspeelpunt en het was zaak de doorkopbal eruit te halen. Dat lukte helemaal niet, want na ruim tien minuten scoorden de bezoekers. De bal werd doorgekopt, de rechtsbuiten zetten voor en bij de tweede paal werd de bal achter doelman Erik van der Weerd gemikt, 0-1.

Amper tien minuten later was het weer raak. Na een vrije trap werd de spits weer aangespeeld en die legde de bal goed af op een medespeler, 0-2. Vanaf de aftrap deed Teisterbanders wat terug en dat kwam geen moment te laat. Kevin Buijsrogge combineerde met Harmen van Rinsum en deze bereikte Jan van Mourik. De spits rommelde zich langs enkele spelers en scoorde, 1-2. Twee minuten later moest de bediener van het scorebord wederom aan de bak. Middenvelder Bert-Jan van Veenendaal die een puike wedstrijd speelde, won tot twee keer toe een duel en vond in Van Mourik een aanspeelpunt. De spits was wederom trefzeker, 2-2.
Na rust was de eerste kans al snel voor de bezoekers. De spits kopte door en zette een medespeler alleen voor Van der Weerd. De doelman bewees zijn waarde voor de ploeg en voorkwam met een uitstekende redding een achterstand. Drie minuten later nam Tony Lahey, die als gelegenheids rechtshalf een goede wedstrijd speelde, een vrije trap. B.Z.S. speelde op buitenspel, maar de scheidsrechter die zelf op de laatste lijn stond liet doorspelen en Van Mourik kon doorgaan. Hij krulde de bal met de binnenkant van de voet in de verre hoek, 3-2. Spek bracht Sjoerd Gubbels voor Floor van Gent waardoor Dennis Jansen doorschoof naar het middenveld.

Na ruim een uur viel de gelijkmaker. Bij de tweede paal glipte de spits tussen twee man door en scoorde, 3-3. Weer moest Teisterbanders aan de bak om de drie punten in eigen huis te houden. Na een hoekschop van Van Rinsum kopte Buijsrogge bij de tweede paal breed en Lahey kogelde de bal onder de kruising, 4-3. De moegestreden Buijsrogge werd vervangen door Jos van de Kop. Twintig minuten voor tijd viel er opnieuw een treffer. Jansen bereikte via een ingooi Van Mourik. Deze draaide bij zijn tegenstander weg en schoot de bal bij de eerste paal in, 5-3. B.Z.S. bracht een extra spits in de ploeg en dwong diverse goede kansen af. Van der Weerd redde echter enkele malen uitstekend en werkte ook een keer via de paal de bal buiten zijn doel. In de slotfase verving Bart-Jan Zijlstra nog Lahey.
Volgende week speelt Teisterbanders de thuiswedstrijd tegen Hedel op het veld van T.E.C. in Tiel.