Teisterbanders laat koploper ontsnappen
Zondag 19 april 2009 speelde Teisterbanders tegen koploper Hedel. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Lok van T.E.C. in Tiel en eindigde in 1-1. De koploper ontsnapte, omdat Jan van Mourik twee minuten voor tijd een stafschop zag gestopt.

Na de zeer gastvrije ontvangst op De Lok, was er een tegenvaller in de warming-up. Vincent Steur liep een blessure op en kon niet spelen. Tony Lahey startte hierdoor in de basis. Hedel was voetballend de betere ploeg, maar Teisterbanders bleef goed op de been. De voorhoede van de bezoekers wisselde veelvuldig van positie, maar de Teisterbanders verdediging bleef goed in de organisatie spelen. Bart-Jan Zijlstra, die wegens afwezigheid van Kevin Buijsrogge in de basis startte, kreeg een goede kans, maar schoot in het zijnet. Net voordat het eerste half uur was verstreken, opende Teisterbanders de score. Harmen van Rinsum kreeg voor de zestienmeterlijn de bal in zijn bezit. Hij speelde zich vrij en haalde uit. Met een fraaie boog verdween de bal om een verdediger en de doelman heen in de verre hoek, 1-0.

In het laatste kwartier voor rust was Hedel dichtbij de gelijkmaker. Na een hoekschop werd de bal ingeschoten. Doelman Erik van der Weerd redde en via de paal sprong de bal het veld weer in.

Bij de volgende kans van Hedel werd er hard uitgehaald en via de onderkant van de lat spring de bal het veld weer in.

Na rust kreeg Teisterbanders al snel drie goede kansen. Zijlstra en Van Rinsum konden op het Hedelse doel afgaan, maar werd van scoren afgehouden.

Floor van Gent verving Michel Hendrickx die een goede wedstrijd speelde.

Twintig minuten voor tijd sprong de bal bij een Hedelse aanval tegen de hand van Zijlstra en de bal ging op de stip.

Van der Weerd was kansloos: 1-1. Tien munuten voor tijd verving Jos van de Kop Zijlstra. Twee minuten voor tijd werd Van de Kop gevloerd en ook nu ging de bal op de stip. Jan van Mourik, die de gehele wedstrijd op extra aandacht van de Hedelse verdedigers kon rekenen, nam plaats achter de bal. Zijn inzet werd door de doelman gestopt.Foto: Teisterbanders - Hedel

Met dank aan Frank van Engelen voor de foto's.