Resumé
Nu het seizoen 2008 – 2009 voor Teisterbanders achter de rug is, is dit een mooi moment om even over de schouder terug te kijken naar het afgelopen seizoen. 

Na het behalen van het kampioenschap afgelopen jaar, was het ongewis wat Teisterbanders zou gaan presteren in de vierde klasse. Goed meedoen in de vijfde klasse is geen garantie voor een geslaagd seizoen in de vierde klasse. Dat is toch een ander niveau. 

In de bekercompetitie was D.F.C. uit Dordrecht net aan maatje te groot en eindigde Teisterbanders als tweede in de poule. D.F.C. legde dit seizoen beslag op de titel in de vierde klasse zaterdagvoetbal.

Naar de seizoensopening tegen R.K.T.V.C. op 7 september 2008 was lang uitgekeken, maar het werd een tegenvaller. Door een blessure van de scheidsrechter haalde de wedstrijd het einde niet. Op 19 oktober 2008 werd de wedstrijd uitgespeeld en won Teisterbanders met 3-5. De eerste thuiswedstrijd werd met 2-1 van Buren gewonnen. Een week later volgde de eerste nederlaag bij B.Z.S., 3-0. Vervolgens kende Teisterbanders een zeer wisselvallig seizoen, waarbij de stand op de ranglijst vrij stabiel bleef. Een plaats bij de eerst zes werd constant gehandhaafd. Er werden nooit meer dan twee overwinningen achter elkaar behaald, maar ook nooit meer dan twee nederlagen achter elkaar geleden. Tussen door werd er in totaal vier keer gelijk gespeeld. De langste serie zonder nederlaag bedroeg zes wedstrijden. De grootste nederlagen werden geleden tegen B.Z.S, D.S.C. en G.V.V., allen met 3-0. De ruimste overwinningen werden behaald tegen R.K.T.V.C. en B.Z.S., beide met 5-3. Van een tegenstander werd twee keer verloren, Maliskamp en van G.V.V. wist Teisterbanders niet te winnen. Van de overige ploegen werden minstens drie punten gepakt. Vier keer slaagde Teisterbanders er niet in om te scoren. Van de 39 gescoorde doelpunten werden er achttien thuis gescoord en 21 op vreemde bodem. Voor rust slaagde Teisterbanders erin om twaalf keer tot scoren te komen. Van de bovenste zes ploegen op de ranglijst werden twintig punten gepakt en tegen de onderste zes op de ranglijst veertien punten. Van de nummers één, twee en drie werden veertien punten gepakt, terwijl tegen de twee degradanten zeven punten werden verspeeld. Zowel in de eerste seizoenshelft als in de tweede seizoenshelft werden zeventien punten gepakt. Aan het einde van de competitie was er nog een kleine kans op deelname aan de nacompetitie, maar dat liep op niets uit. Wat de schorsingen betreft kende Teisterbanders een ‘goed seizoen’. Slechts één speler liep wegens vier gele kaarten een schorsing op. Een compliment waard. 

De conclusie kan niet anders zijn dan dat Teisterbanders een uitstekend seizoen achter de rug heeft als gekeken wordt naar de eindklassering. Tegen ploegen die reeds langer op dit niveau acteren, werden goede resultaten behaald. Het is nu aan de trainer en de selectie om de stelling dat het tweede seizoen altijd moeilijker is dan het eerste seizoen te ontkrachten. Het is te hopen dat de overschrijvingsperiode voor Teisterbanders resulteert in een bredere selectie, dat zal het niveau ten goede komen.