Teisterbanders oefent in Echteld
Dinsdag 11 augustus 2009 speelde de eerste wedstrijd in de oefencampagne in en tegen Echteld. Er kwamen veel spelers binnen de lijnen, waardoor het niveau zeer fluctueerde. Na negentig minuten was de stand 2-2.

De eerste kansen waren voor de ploeg van trainer Cees Spek. Bart-Jan Zijlstra kopte eerst over en even later was hij in een scrimmage net niet attent genoeg. Echteld was de ploeg die de score opende. Dennis Jansen zag een terugspeelbal onderschept worden en doelman Erik van der Weerd was kansloos, 1-0. Zijlstra mikte even later tegen de paal.

Zijlstra had het vizier nu kennelijk goed afgesteld, want in de tiende minuut schoot hij wel raak, 1-1.

Teisterbanders zakte na de goede start wat weg en Echteld kreeg enkele grote kansen. Tegen een vierde klasser hadden dat ongetwijfeld treffers geweest. Andries van Mourik moest na een hoekschop redding brengen op de doellijn.

In het tweede halve uur, de wedstrijd werd in drie delen van een half uur gespeeld, liet Teisterbanders het beste spel zien. Jan van Mourik trof na een voorzet van Jos van de Kop de doelman. Na ruim een half uur leek een schot van Harmen van Rinsum op niets uit te lopen, maar als een duvel uit een doosjes dook Michel Hendickx bij de tweede paal op en hij schoof de bal binnen, 1-2.

Na wederom een voorzet van Van de Kop, miste de kopbal van Van Rinsum kracht en de juiste richting. Een volgende actie van Van de Kop zorgde voor gevaar, maar de eindpass was niet nauwkeurig genoeg.

In het derde half uur stond er een heel jong Teisterbanders in het veld en was Echteld de ploeg met het meeste initiatief. Twintig minuten voor tijd leverde een pass door het centrum de gelijkmaker op, 2-2. Teisterbanders kwam niet verder dan een kopbal van Zijlstra die net naast het doel verdween. Al met al een nuttige oefenwedstrijd tegen een leuke tegenstander.