Teisterbanders mist teveel kansen
Zondag 11 augustus 2009 ging voor de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding niet te ver van huis en speelde in Wadenoijen tegen de vijfde klasser. Na een 1-0 ruststand, stond er na negentig minuten een 3-2 eindstand op het bord. Teisterbanders miste te veel kansen en kan niet tevreden zijn met het resultaat.

Trainer Cees Spek stuurde de volgende elf spelers als eerste het veld in, Erik van der Weerd, Vincent Steur, Luuk van Aanholt, Andrie van Mourik, Sjoerd Gubbels, Jos van de Kop, Floor van Gent, Bert-Jan van Veenendaal, Michel Hendrickx, Harmen van Rinsum en Bart-Jan Zijlstra. Na een kwartier werd een inspeelpass onderschept en de bal werd over Van der Weerd heengeschoten, 1-0. Luttele minuten later ging Zijlstra alleen op de Wadenoijen doelman af. Van Rinsum stond er beter voor, maar Zijlstra ging voor eigen succes en trof de doelman. Het bleek achteraf symptomatisch te zijn voor de gemiste kansen van Teisterbanders. Inmiddels was Martijn van Duren in de ploeg gekomen voor de geblesseerd geraakte Van Aanholt.
Na rust kwam Jan van Mourik in de ploeg en vonden er wat omzetting plaats. Van Mourik kreeg in het strafschopgebied een duw in de rug en de bal ging op de stip. Van Mourik schoot zelf raak, 1-1. Zijlstra was twee keer kansrijk met kopballen, maar hij mikte twee keer over. Na een uur werd balverlies opnieuw hard afgestraft. Bas Verkerk, ingevallen voor Van der Weerd, zag de bal hard langs hem heen gaan, 2-1. De onrust sloop in het spel van Teisterbanders en Wadenoijen profiteerde, 3-1. De Wadenoijen spits nam bij deze treffer de bal met de hand mee, maar dat was de scheidsrechter ontgaan. Teisterbanders schrok nu pas wakker en deed wat terug. Op aangeven van Van Rinsum tikte Van de Kop in de korte hoek binnen, 3-2. Na een vrije trap van Van Rinsum, zette Andries van Mourik voor, maar Jan van Mourik schoof de bal naast. Goede kansen op de gelijkmaker bleven onbenut. Al met al geen resultaat waar Teisterbanders trots op kan zijn.