Teisterbanders in beker naar zevenklapper
Zaterdag 22 augustus 2009 stond voor Teisterbanders de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de bekercompetitie op het programma. Op de accommodatie van S.C.Z. werd de thuiswedstrijd tegen zaterdag vierde klasser S.V.S.'65 uit Spijk gespeeld. Na een 2-0 ruststand, liep Teisterbanders uit naar een 7-0 eindstand.

De wedstrijd was nog maar net begonnen, of Harmen van Rinsum stond al alleen voor de doelman van S.V.S.'65. Van Rinsum was kennelijk zelf ook verrast, want hij verzuimde de score te openen. Teisterbanders nam meteen het initiatief en Jan van Mourik kreeg de volgende kans, maar hij miste.

Na ruim een kwartier kregen de bezoekers de eerste kans, maar doelman Erik van der Weerd was op zinn post. Drie minuten later opende Teisterbanders de score. Van Rinsum legde de bal bij de tweede paal en daar rondde Bart-Jan Zijlstra af, 1-0.

Van Rinsum zorgde voor het volgende gevaar. Hij omzeilde de buitenspelval door zelf te gaan, maar de doelman was op zijn post. Toch viel de 2-0 nog voor rust. Van Runsum draaide weg bij zijn tegenstander en werd in het strafschopgebied aan zijn shirt getrokken: strafschop. Jan van Mourik bleef rustig en scoorde.

Na rust kwam Peter Rooswinkel in de ploeg voor Sjoerd Gubbels. Teisterbanders kwam wat beter in het spel en liet de bal beter rondgaan. De bezoekers hadden steeds meer moeite om de bal te volgen en vooral Jan van Mourik had het af en toe zwaar te voorduren. Zo ook vijf minuten na rust. Hij werd wederom gevloerd en weer ging de bal op de stip. Ook nu hield de spits zijn hoofd erbij: 3-0.

Nog voordat er een uur verstreken was, viel de mooiste treffer te noteren. Van Rinsum en Jan van Mourik gingen een 1-2 aan en Van Rinsum krulde de bal met grote afstand over de doelman in de uiterste hoek, 4-0.

Zijlstra werd vervangen door Kevin Buijsrogge en even later werd Michel Hendrickx naar de kant gehaald voor Jos van de Kop. Na ruim een uur liet Buijsrogge zien dat hij op de bank geen zitvlees had gekregen. Van Mourik legde breed en Buijsrogge maakte het af, 5-0.

Twintig minuten voor tijd werd Van Mourik in kansrijke postitie gevloerd en was de scheidsrechter coulant door de S.V.S.'65 verdediger 'slechts' een gele kaart te tonen. Meteen hierna kregen de bezoekers hun beste kans van de wedstrijd, maar de bal ging naast.
Met nog ruim tien minuten op de klok maakte Teisterbanders het halve dozijn vol. Nadat Van Mourik weer eens was gevloerd, man Van Rinsum plaats achter de bal voor de vrije trap en het was weer raak.

Bij de volgende treffer was Van Mourik de aangever. Hij behield het overzicht en legde breed op Buijsrogge die het beheerst afmaakte.

In de slotfase kreeg Teisterbanders nog enkele kansen, maar in de score kwam geen verandering meer.
Het bestuur van Teisterbanders bedankt S.C.Z. voor het beschikbaar stellen van de accommodatie.
Dinsdag 25 augustus 2009 speelt Teisterbanders op de voormalige accommodatie van E.W.V. in Eck en Wiel tegen het nieuwe zaterdag team van M.E.C.'07 uit Maurik. Aanvang 18:45 uur.