Teisterbanders naar tweede ronde
Zondag 30 augustus 2009 heeft Teisterbanders zich eenvoudig voor de tweede ronde van de bekercompetitie geplaatst. In en tegen Rossum werd zonder groots te spelen met 1-5 gewonnen.

Teisterbanders kon zich een 5-0 nederlaag permiteren en ging niet tot het uiterste tegen vijfde klasser Rossum. Spelers met wat pijntjes werden op de bank gehouden.

Teisterbanders opende al snel de score. Bart-Jan Zijlstra werd op tijd aangespeeld en maakte het meteen af, 0-1.

Ruim tien minuten later werd de score verdubbeld. Dennis Jansen zette voor en Kevin Buijsrogge pikte de bij de tweede paal de bal op. Hij ontdeed zich van twee tegenstanders en schoot de bal hoog tegen de touwen, 0-2.

Met deze stand op het bord zakte het niveau wat weg. Teisterbanders kon wel, maar drong niet aan en Rossum wilde wel, maar dwong niets af. Zeven minuten voor tijd kreeg Rossum de eerste kans, maar doelman Erik van der Weerd tikte de bal over zijn doel. Buijsrogge was geblesseerd geraakt en werd uit voorzorg vervangen door Jan van Mourik.

In de blessuretijd van de eerste helft sloeg Teisterbanders nog een keer toe. Bert-Jan van Veenendaal passte op de van zijn tegenstander weggelopen Van Mourik en de spits schoot diagonaal in, 0-3.

Ook met na rust Floor van Gent in de ploeg voor Sjoerd Gubbels was de eindpass vaal niet goed en dwong Teisterbanders weinig af. Sterker nog: Rossum scoorde. Een speler van de thuisclub probeerde het van afstand en de bal smoorde. Een medespeler die op het moment van spelen buitenspel stond, pikte de bal op de schoot in. De scheidsrechter was dit ontgaan en wees naar de middenstip, 1-3.

Na ruim een uur nam Harmen van Rinsum twee keer het Rossumse doel onder vuur, maar de doelman was op zijn post. Peter Rooswinkel werd met nog twintig minuten op de klok vervangen door Andries van Mourik. Rossum was dichtbij de 2-3 toen de bal na een kopbal via de onderkant van de lat het veld weer insprong. Jan van Mourik stuitte aan de andere kant twee keer op de doelman en na een voorzet van Van Veenendaal kopte Jansen net naast. In de laatste tien minuten scoorde Teisterbanders nog twee keer. Na een pass van Van Veenendaal lobde Jansen de bal over de doelman.

Het laatste woord was aan Jan van Mourik. Na een voorzet van Jansen kopte hij de 1-5 langs de doelman.