Teisterbanders dames schrijven historie
Zondag 30 augustus 2009 werd een historische dag in het bestaan van Teisterbanders. Voor de eerste keer in het bestaan speelde een dameselftal een officiële wedstrijd. De reis ging naar Vlijmen, waar aangetreden werd tegen derde klasser Haarsteeg. Teisterbanders won met 0-6.

In het verleden zijn er wedstrijden geweest tussen vrouwenteams uit de dorpen Kapel- en Kerk-Avezaath waarin gespeeld werd in de Teisterbanders kleuren. Dit betrof echter geen door de KNVB georganiseerde wedstrijden. 

Bij de oprichting zestig jaar geleden was Gerrit van Gent een van de oprichters. Zijn kleindochter Roos van Gent maakte deel uit van het dameselftal dat aantrad in Vlijmen.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Peptalk vooraf.

Het vonkelnieuwe damesteam liet er vanaf de eerste minuut geen twijfel over bestaan wat de bedoelingen waren. Meteen werd het initiatief genomen en de thuisclub had weinig in te brengen. Er werd goed gecombineerd en er kwamen goede combinaties op de kunstgrasmat. Roos van Gent was de eerste die het probeerde, maar de keepster redde. Nadat Melanie Pesch de eerste kans had gemist, deed ze het even later beter. In de 8e minuut tikte de Teisterbanders spits de bal goed langs de keepster, 0-1. 

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch heeft de score geopend.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 De eerste treffer wordt gevierd met Pesch als middelpunt.

Vijf minuten later scoorden de bezoekers opnieuw. Marijke van der Weerd werd vrij gespeeld en stond oog-in-oog met de keepster. De middenvelder wist hier wel raad mee. Ze bleef goed kijken en schoof de bal tegen de touwen, 0-2.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Van der Weerd passeert de keepster bekeken.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Dat moet met Mervenaz Tatli worden gevierd.

Het spel van Teisterbanders zakte een beetje weg, maar er waren wel enkele kansen. Pesch mikte net naast, Tatli trof even later de keepster. Even later gaff Ingrid Helmink een steekpassje en Tatli schoot net naast. Van Gent schoot enkele minuten later net over. Van der Weerd haalde net voordat het eerste halve uur was verstreken uit, maar de bal eindigde tegen de lat. De volgende die dichtbij een doelpunt was, was Helmink. Ze was goed mee opgekomen en haalde uit. De bal scheerde de paal.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Helmink ziet haar inzet net naast gaan.

Toch viel nog voor rust de 0-3. Pesch besloot zelf maar eens uit te halen en de bal verdween bij de tweede paal tegen de touwen.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch haalt uit....

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 ... en het is raak: 0-3.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch neemt de felicitaties gelaten in ontvangst.

Vlak voor rust werd een hele mooie aanval over veel schijven doeltreffend afgerond. Nadat de bal goed rond was gegaan, werd de bal naar buiten gespeeld door Pesch. Banu Gurcuoglu had niet veel tijd nodig en diagonaal verdween de bal in het doel, 0-4. 

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Gurcuoglu heeft de ruststand op 0-4 bepaald.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1

Doelpuntenmaakster Gurcuoglu (rechts) en Pesch vieren de 0-4.

Met na rust Ilse Hoppenbrouwers en A-juniore Tessa Jansen in de ploeg bleef Teisterbanders de ploeg die de beste en meeste kansen kreeg. Pesch schoot al snel naast. Na ruim 50 minuten viel toch de 0-5. Hoppenbrouwers wilde een pass geven, maar de bal smoorde wat en ze ging er zelf achteraan. Ze bleef goed kijken en schoot de bal langs de keepster.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Hoppenbrouwers op weg naar de 0-5.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Zo, die ligt ook weer in het netje.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Tatli (links) en Hoppenbrouwers blij met de vijfde treffer.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Van der Weerd en Ingeborg Sanderse kletsen even bij.

Net voordat er een uur verstreken was, kreeg Haarsteeg de eerste kans. De bal werd echter na een hoekschop naastgekopt. Aan de andere kant schoot Van der Weerd net over. Haarsteeg kreeg een tweede kans, maar keepster Esther Hekert redde prima. 
Twintig minuten voor tijd maakte Pesch met een goed schot het halve dozijn vol, 0-6.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch heeft het halve dozijn volgemaakt. 

In de resterende tijd volgenden nog drie kansen voor Teisterbanders. Tatli (te zacht), Van der Weerd (geblokt) en Pesch (kopbal over) troffen echter geen doel.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Hekert geeft leiding aan haar verdediging.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Tatli gaat vol overtuiging achter de bal aan.

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Ondertussen bij de buren (Haarsteeg 2 - R.K.D.V.C. 5) .....

Foto: Haarsteeg DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch kopt net over.

Foto: Teisterbanders DA1

De vrouwen die historie schreven:
Staand (v.l.n.r.): Melanie Pesch, Mervenaz Tatli, Ingrid Helmink, Banu Gurcuoglu, Monique van Rooijen, Esther hekert, Ingeborg Sanderse en elftalleider Andries Maasbach.
Geknield (v.l.n.r.): Ilse Hoppenbrouwers, Susanne Monhemius, Marijke van der Weerd, Thamar de Groot, Tessa Jansen en Roos van Gent.

Al met al een zeer geslaagde dag. Goed verzorgd en leuk voetbal waarin de MA1 speelsters zich prima verder kunnen ontwikkelen. Een aanwinst voor Teisterbanders.