Teisterbanders dames winnen eerste thuiswedstrijd
Woensdag 2 september 2009 speelden de Teisterbanders dames hun eerste thuiswedstrijd. Tegenstander in deze bekerwedstrijd was vierde klasser Beesd. Het veldspel was zeker de eerste helft een stuk minder dan afgelopen zondag, maar de tweede helft ging het niveau omhoog en kwam een ruime overwinning tot stand: 7-0.

Teisterbanders speelde de tweede thuiswedstrijd en schreef ook nu weer historie. Het betrof immers de eerste officiële thuiswedstrijd van een damesteam.

Het duurde even voordat Teisterbanders de eerste kans kreeg. Banu Gurcuoglu schoot in, maar de Beesd keepster redde. Enkele minuten later stond Melanie Pesch oog-in-oog met de keepster, maar in plaats van zelf te schieten, legde ze de bal breed. Dit leverde echter niets op. Na ruim tien minuten kreeg de thuisclub een hoekschop. De bal leek aan iedereen voorbij te gaan, maar als een duveltje uit een doosje dook Ilse Hoppenbrouwers op bij de tweede paal en tikte de bal in het hoekje, 1-0.

Vijf minuten later gaf Marijke van der Weerd een prima voorzet, maar de bal ging langs drie speelsters. Na twintig minuten was er weer een hoekschop nodig om te scoren. Van der Weerd trapte de bal en De Groot kopte fraai in, 2-0.

Beesd had enkele snelle spitsen, die twee goede kansen kregen. Bij de eerste kans werd de bal net overgeschoten en bij de tweede kans greep keepster Esther Hekert uitstekend in. Pesch leek de 3-0 te scoren, maar de bal eindigde tegen de paal. Toch werd de ruststand op 3-0 bepaald. Mervenaz Tatli pikte de bal op en ging op de keepster af. Ze behield het overzicht en legde breed op Gorcuoglu die inschoot.

Na rust volgde al snel de eerste kans, maar Pesch mikte naast. Teisterbanders speelde beter dan de eerste helft. De verdediging met Susanne Monhemius, Hoppenbrouwers, Ingrid Helmink en Ingeborg Sanderse bleef attent en op het middenveld maakten Monique van Rooijen en Roos van Gent veel meters. De bal ging regelmatig goed rond en Beesd kwam slechts zelden van de eigen helft. Tien minuten na de hervatting gaf Van der Weerd een prima voorzet en Pesch glipte langs de keepster en scoorde, 4-0. Beesd was nog een keer gevaarlijk toen de bal via de paal naast ging. Nadat Van Gent net naast had geschoten, was het na ruim een uur weer raak. Pesch pikte de bal op en passte op Tatli. Zij behield het overzicht en legde breed op Van Gent die prima inschoot, 5-0. Jeugdspeelster Sharona Schimmel viel naadloos in en schoot maar net over. Van der Weerd slalomde langs enkele tegenstanders, maar schoof de bal alleen voor de keepster naast. Vijf minuten later liet Van der Weerd zien dat het vizier nu beter stond afgesteld. Na een uitstekende pass van achteruit, controleerde Tatli de bal en zette Van der Weerd aan het werk die de bal zuiver inschoot, 6-0.

In de laatste tien minuten gaf Schimmel een crosspass en Gurcuoglu stuitte op de keepster. Pesch schoof de bal nog een keer net naast. In de laatste minuut werd Pesch aangespeeld, bleef goed op de been door zich tussen twee tegenstandsters door te worstelen en de bal tegen de touwen te schieten, 7-0.