Teisterbanders start met nipte nederlaag
Zondag 6 september 2009 trad Teisterbanders in Empel aan voor de eerste competitiewedstrijd tegen Emplina, de nummer twee van vorig seizoen. Vorig seizoen werd daar nog met 1-2 gewonnen, maar nu werd er met 1-0 verloren. Het was zuur dat de treffer twee minuten in blessuretijd viel.

Trainer Cees Spek kon niet beschikken over Michel Hendrickx en Jan en Andries van Mourik en trof in Emplina een jonge ploeg die combinerend voetbal wilde spelen. Het leverde de thuisclub veel balbezit op, maar Teisterbanders gaf geen kansen weg. Na bijna een half uur schakelde de bezoekers goed om en Peter Rooswinkel vond Bert-Jan van Veenendaal. Die bereikte Kevin Buijsrogge die zijn tegenstander passeerde, maar te lang wachtte en net naast  schoot.
Enkele minuten later onderschepte Vincent Steur de bal en gaf deze mee aan de opkomende Dennis Jansen die een voorzet gaf. Buijsrogge kwam goed voor zijn tegenstander en kopte net naast. Bij de volgende aanval kwam de bal via Van Veenendaal en Jansen bij Buijsrogge, maar dit keer plukte de Emplina doelman de bal van zijn schoen. Vijf minuten voor rust was de thuisclub dichtbij de openingstreffer toen de paal werd getroffen. Op slag van rust was aan de andere kant Bart-Jan Zijlstra gevaarlijk, maar de doelman redde.
Na rust gebeurde er niet zo veel. Emplina kreeg wel twee kansen, maar doelman Erik van der Weerd redde beide malen goed. Teisterbanders kreeg een kans toen Martijn van Duren de bal bij de tweede paal deponeerde, maar Jansen kopte net naast. Sjoerd Gubbels verving Luc van Aanholt en een kwartier voor tijd kwam Jos van de Kop in de ploeg voor Buijsrogge. Tien minuten voor tijd gaf Van Veenendaal een voorzet. Van Rinsum stapte over de bal heen en Jansen leek kansrijk, maar de doelman redde door zich op de bal te storten. In blessuretijd had Teisterbanders balbezit, maar de bal werd onnodig naar voren getrapt. Emplina pikte de bal op en de rechtsbuiten werd gelanceerd, legde breed en ook de volgende speler legde breed. De inkomende man mikte de bal onder de kruising, 1-0.