Teisterbanders dames met overmacht ronde verder
Zondag 5 september 2009 heeft het Teisterbanders dames elftal zich met overmacht geplaatst voor de tweede ronde van de bekercomptitie. Tegen tweede klasser Hurwenen zou een gelijkspel volstaan, maar de ploeg uit Kerk-Avezaath was de betere ploeg en won met ruime cijfers, 6-1.

Teisterbanders begon goed aan de wedstrijd. De bal ging goed rond en Hurwenen werd vastgezet op de eigen helft. Na tien minuten passte Roos van Gent op Monique van Rooijen die een prima actie in huis had. De kilometervreter van het middenveld haalde de achterlijn en trok de bal terug op Melanie Pesch die zich niet bedacht en meteen uithaalde, 1-0. Een treffer uit het boekje.

Foto: Teisterbanders - Hurwenen DA1 Haar medespeelsters (Roos van Gent en jeugdspeelster Jonne Vermeulen) zijn er maar wat blij mee. Monique van Rooijen (6) bereidde de treffer prima voor.

Vijf minuten later werd de marge verdubbeld. Na een inworp van Ingrid Helmink viel de bal uit de kluts voor de voeten van Pesch. Ze passeerde een tegenstander en haalde van buiten het strafschopgebied uit, 2-0.

Teisterbanders trok het initiatief steeds meer naar zich toe, maar Hurwenen beschikte wel over enkele speelsters die hun ploeg op sleeptouw namen. Na een half uur probeerde Van Gent het uit een vrije trap, maar de bal ging over. Marijke van der Weerd haalde ook uit, maar de keepster redde. De volgende kans was voor Van Rooijen. Pesch pikte de bal af en passte op Van Rooijen die voorlangs schoot.

Tien minuten voor rust kwam Teisterbanders op een velige 3-0 marge. Van der Weerd zette voor en Jonne Vermeulen tikte de bal door naar Banu Gurcuoglu die meteen uithaalde en de bal verdween in de beneden hoek.

Na rust kwamen bij Teisterbanders Ilso Hoppenbrouwers en Mervenaz Tatli in de ploeg voor Vermeulen en Helmink. De thuisclub zakte wat weg en speelde te slap. De goede combinaties waren verdwenen en Hurwenen kwam wat meer op de helft van Teisterbanders. De bezoeksters geloofden er weer in en stroopten de mouwen op. Van Rooijen moest het een keer ontgelden toen er een harde overtreding op haar werd gemaakt. Na bijna een uur spelen ontglipte de snelle Hurwenen aan de aandacht van de Teiterbanders verdediging en schoot de bal onberispelijk binnen, 3-1.

De Teisterbanders dames waren kennelijk wakkergeschud door dit doelpunt, want ze schakelden een tandje bij en Hurwenen moest weer achteruit. Met nog twintig minuten op de klok bereikte de goed buitenom gekomen Van der Weerd Pesch die buiten het strafschopgebied de bal in de beneden hoek mikte, 4-1.

Enkele minuten later volgde er weer een grote kans. Van der Weerd zette voor, maar Gurcuoglu en Pesch zagen geen kans om te scoren.

Een kwartier voor tijd kreeg Teisterbanders bij de zijlijn een vrije trap. Van Gent slingerde de bal hoog voor het doel. Omdat iedereen onder de bal doorging, verdween de bal in het doel, 5-1.

Vijf minuten voor tijd maakte Teisterbanders het halve dozijn vol. De bal werd uit een hoekschop teruggelegd en Van der Weerd slingerde de bal voor het doel. De keepster ging onder de bal door en Tatli was attent, 6-1.

Foto: Teisterbanders - Hurwenen DA1 Tatli schreeuwt het na haar treffer uit van geluk. De mee opgerukte Thamar de Groot en Susanne Monhemius zijn er ook maar wat blij mee.