Teisterbanders laat het afweten
Zondag 20 september 2009 speelde Teisterbanders een thuiswedstrijd tegen de promovendus Beesd. De ploeg van trainer Cees Spek speelde ver onder haar kunnen en de bezoekers profiteerden dankbaar en namen de punten mee naar huis, 0-2.

Teisterbanders begon de eerste tien minuten goed en nam het initiatief. In de vijfde minuut nam Harmen van Rinsum een vrije trap, maar Jan van Mourik kon net niet inkoppen. Twee minuten later tikte Van Mourik na een corner de bal net naast. Gaandeweg de wedstrijd slopen er steeds meer slordigheden in het spel van Teisterbanders. Ballen die van de voet sprongen en passes die niet aankwamen. Symptomatisch was de uitvoering van een vrije trap die bij de Beesd spelers slechts op de lachspieren werkte.

Na ruim een kwartier kregen de bezoekers de eerste kans, maar doelman Erik van der Weerd was op zijn post. Een andere kant ging een schot van Van Rinsum net over. Bart-Jan Zijlstra onderschepte snel daarna een uittrap van de doelman, maar zijn schot was te slap om gevaarlijk genoemd te worden. Vijf minuten voor rust kreeg Teisterbanders de beste kans. Martijn van Duren stoomde op en behield het overzicht. Hij bediende Jan van Mourik, maar de spits schoot recht voor het doel staand naast. Op slag van rust redde Van der Weerd op een kans van Beesd en de brilstand leek de ruststand te worden. Het liep echter anders. Bij een doeltrap kwam Van Rinsum de bal halen, maar liet zich deze afnemen en Beesd strafte dit genadeloos hard af, 0-1.

De eerste vijf minuten na rust leek Teisterbanders eindelijk wakker geschrokken en bij de les. Er kwamen eindelijk twee goede aanvallen op de mat. Na een voorzet van Zijlstra, tikte Kevin Buijsrogge in, maar de doelman tikte de bal uit de beneden hoek. Na een voorzet van Buijsrogge kwam Jan van Mourik net te kort om de bal binnen te tikken. De opleving was slechts van korte duur en Teisterbanders zakte weer weg.

Na een uur kreeg Jan van Mourik nog een kans, maar de doelman redde opnieuw. Teisterbanders ging meer risico's nemen en gaf ruimte weg. Beesd kreeg twee grote kansen, maar profiteerde niet. Sjoerd Gubbels verving Floor van Gent en even later werd Van Rinsum vervangen door Jos van de Kop. In de tweede minuut van de blessuretijd was Bert-Jan van Veenendaal dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd gestopt. Nadat Van der Weerd Beesd al een keer van de 0-2 had afgehouden met een prima redding, besliste Beesd in de achtste minuut van de extra tijd de zeer sportieve wedstrijd, 0-2.

Teisterbanders zal de komende wedstrijden meer beleving moeten tonen, want anders wordt het een moeilijk seizoen.