Teisterbanders DA1 start competitie met winst
Zondag 20 september 2009 speelden de Teisterbanders dames de eerste officiële competitiewedstrijd. Tegenstander was Wadenoijen DA1 in Wadenoijen. Na een goede eerste helft, zakte het niveau de tweede helft en kwam er een 0-6 eindstand op het bord.

Teisterbanders was vanaf de aftrap de beter combinerende ploeg, maar Wadenoijen was het eerste dichtbij een doelpunt. Een verdwaalde voorzet werd geraakt door Susanne Monhemius. Keepster Esther Hekert was volledig verrast, maar kon de bal al op de doellijn liggende nog net pakken. Na tien minuten viel de openingstreffer. Banu Gurcuoglu zette voor, maar Melanie Pesch stuitte op de keepster. De bal viel voor de voeten van Marijke van der Weerd die goed het overzicht behield en breed legde op Roos van Gent die beheerst de bal in de hoek mikte, 0-1.

Gurcuoglu zelf schoot een minuut later voorlangs. Monique van Rooijen probeerde het even later ook van afstand, maar schoot over. Na 25 minuten viel toch de 0-2. Pesch schoof de bal naar Marijke van der Weerd. Haar inzet werd geblokt en Van der Weerd nam de bal volley uit de lucht. Met een mooie boog verdween de bal over de keepster onder de lat.

Libero Susanne Monhemius schoof af en toe in en probeerde het van afstand. Haar schoten misten echter de juiste richting. Na een half uur sneed Van Rooijen door de Wadenoijen verdediging, maar werd met een overtreding gestopt: strafschop. Monhemius liet zich deze buitenkans niet ontnemen, 0-3.

Vijf minuten voor rust onderschepte Pesch een terugspeelbal en stuitte op de keepster. De bal bleef echter speelbaar en in tweede instantie schoof Pesch de bal tegen de touwen, 0-4.

Een minuut later was het wederom raak. Na een hoekschop van Roos van Gent kopte Schimmel de 0-5 fraai binnen.

Op slag van rust werd Van Rooijen vrij voor de keepster gezet, maar ze verzuimde een hoek te kiezen.

Na rust vielen bij Teisterbanders Ilse Hoppenbrouwers en jeugdspeelster Vivian Baauw in. In de tweede 45 minuten ging het allemaal wat moeizamer. Teisterbanders grossierde in foutieve eindpasses en de speelsters maakten vaak de verkeerde keuze. Het ontbrak een beetje aan besluitvaardigheid. Kansen waren er wel, maar de Wadenoijen keepster hield haar ploeg met goede reddingen op de been. Pesch (3x), Bauw en Van der Weerd zagen schoten gestopt. Van Rooijen mocht het nog eens alleen voor de keepster proberen, maar ze verzuimde opnieuw een hoek te kiezen.

Zeven minuten voor tijd legde Teisterbanders eindelijk weer eens een goede combinatie op de mat en was het meteen weer raak. Van der Weerd vond in Pesch een kaatster, sneed door de verdediging en schoot binnen, 0-6.

De laatste kans was voor Gurcuoglu, maar haar inzet ging net naast.

Selectie Teisterbanders: Esther Hekert, Susanne Monhemius, Thamar de Groot, Ingrid Helmink, Ingeborg Sanderse, Roos van Gent, Monique van Rooijen, Banu Gurcuoglu, Marijke van der Weerd, Melanie Pesch, Sharona Schimmel, Ilse Hoppenbrouwers en Vivian Bauw.