Teisterbanders dames eervol ten onder
Dinsdag 22 september 2009 speelden de Teisterbanders dames in de tweede ronde van de bekercompetitie tegen tweede klasser Wilhelmina uit Den Bosch. De bezoeksters waren de betere ploeg, maar de Teisterbanders dames gaven goed partij. Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 1-4.

De gasten kregen als snel een hele grote kans toen er verkeerd werd uitverdedigd. Gelukkig voor Teisterbanders werd de bal ver naast geschoten. Wilhelmina liet de bal goed rondgaan, maar Teisterbanders bleef overeind. Bij de volgende kans voor de Bossche dames redde keepster Esther Hekert prima. Na ruim een kwartier kreeg de thuisclub een hoekschop. De bal werd scherp voor gebracht, maar niemand kon het laatste tikte geven. Hekert hield de ploeg vervolgens met twee goede reddingen op de been. Vijf minuten voor rust openden de gasten de score. De bal werd vanaf de linker kant om de verdediging heen gekruld en bij de tweede paal kwam een speelster goed inlopen en schoot diagonaal in, 0-1. De 0-2 viel een minuut later. Teisterbanders leverde de bal na de aftrap simpel en onnodig in. De bal werd in het strafschopgebied gebracht en via Hekert verdween de bal in het doel. Op slag van rust redde Hekert nog een keer goed op een hard schot van de bezoekers.
Na rust had Teisterbanders wat meer vat op het spel van de bezoekers en kwam het er wat meer uit. Tien minuten na de hervating verzond Marijke van der Weerd een crosspass, Melanie Pesch ging diep en verschalkte de keepster met een mooie boogbal, 1-2. Dit was een opsteker voor de ploeg en Teisterbanders ging op zoek naar meer. Twintig minuten voor tijd was Teisterbanders ver opgedrongen en profiteerden de gasten. De rechtsbuiten ging diep en schoot de bal diagonaal in, 1-3. De thuisclub gaf niet op en kreeg enkele goede kansen. Na de mooiste Teisterbanders aanval van de avond over veel schijven, schoot Banu Gurcuoglu voorlangs. Monique van Rooijen gaf een goede pass en Ilse Hoppenbrouwers dwong de keepster tot een redding met de voeten. Een minuut later kreeg Pesch dé kans op de 2-3. De aanvalster onderschepte een pass van de bezoekers en ging alleen op de keepster af. Ze mikte deze keer echter net naast. Tien minuten voor tijd legden de bezoeksters een mooie combinatie op de mat, maar Hekert redde wederom. Vier minuten voor tijd leed Teisterbanders onnodig balverlies en profiteerden de gasten met een frommelgoal, 1-4. Gezien de verhoudingen in het veld net een treffer teveel. Op de overwinning van Wilhelmina viel niets af te dingen, maar de Teisterbanders dames streden voor wat ze waard waren en lieten zich van hun beste kant zien.

Teisterbanders DA1 selectie voor deze wedstrijd: Esther Hekert, Susanne Monhemius, Ingrid Helmink, Ilse Hoppenbouwers, Tessa Jansen, Monique van Rooijen, Marijke van der Weerd, Roos van Gent, Banu Gurcuoglu, Jonne Vermeulen, Mervenaz Tatli, Melanie Pesch en Annet de Boer.