Teisterbanders DA1 slaan pas laat toe
Zondag 27 september 2009 speelden de Teisterbanders dames hun eerste wedstrijd in de vierde klasse. Alweer een primeur voor deze ploeg. Na een zeer matige eerste helft, sloegen de Teisterbanders dames pas in de slotfase toe en wonnen uiteindelijk met 2-5.

Teisterbanders begon met Esther Hekert, Susanne Monhemius, Ingrid Helmink, Ilse Hoppenbouwers, Thamar de Groot, Monique van Rooijen, Ingeborg Sanderse, Roos van Gent, Marijke van der Weerd, Banu Gurcuoglu en Mervenaz Tatli in de basis.

Na een goed begin waarin Thamar de Groot op aangeven van Banu Gurcuoglu over schoot, zakte Teisterbanders ver weg. De passing was onnauwkeurig, vaak werd de verkeerde keuze gemaakt en de balcontrole liet te wensen over. Slechts een enkeling ontrok zich een beetje aan de malaise. Hierdoor bleef de thuisclub eenvoudig overeind en kreeg ook de beste kansen. Na een schot over, verdween even later de bal na een verdwaalde voorzet via de lat over het doel. Na twintig minuten kregen de bezoekers een kans, maar op aangeven van Marijke van der Weerd, schoot Gurcuoglu naast. Aan de andere kant was het wel raak. Teisterbanders verzuimde de bal goed op te ruimen en van net buiten het strafschopgebied werd de bal hard ingeschoten, 1-0.

Drie minuten later was het weer gelijk. Na een uittrap van Ester Hekert, ging Gurcuoglu op rechts goed door, behield het overzicht en legde de bal breed. Met enige moeite schoot Mervenaz Tatli de bal in, 1-1.

Een schot van Roos van Gent werd na een half uur door de keepster gepakt. Vier minuten voor rust kwam de thuisclub weer op voorsprong. Bij een hoekschop ging Hekert onder de bal door en kon een speelster geheel vrijstaand inkoppen, 2-1.

Foto: Nieuwkuijk DA1 - Teisterbanders DA1 Op de bank een trouwe supporter, die van veel markten thuis bleek te zijn. Administratief en met de spons deed ze het prima. Een slechte zaak dat er geen wisselspeelsters op de bank zaten.

Na rust kwam Melanie Pesch in de ploeg voor Ilse Hoppenbrouwers. Teisterbanders besloot op te houden met mopperen en de energie anders aan te wenden. De eerste kans was voor de thuisclub, maar de bal ging naast. Pesch probeerde het twee keer, maar zag een keer de keepster redden en de tweede keer belandde de bal in het zijnet.

Van der Weerd probeerde het drie keer, maar steeds redde de keepster. Teisterbanders ging wat beter spelen, maar goed werd net nooit. De thuisclub kwam er slechts zelden nog uit en de gelijkmaker hing in de lucht. Een kwartier voor tijd leek deze te vallen, maar de Nieuwkuijk verdediging wist met kunst en vliegwerk de bal uit het doel te houden. Een kwartier voor tijd viel eindelijk de gelijkmaker. Van der Weerd schoot in, de keepster liet de bal los en Gurcuoglu strafte dit af, 2-2.

De thuisclub had al enkele stevige overtredingen gemaakt en in de 77e minuut vond de scheidsrechter het eindelijk tijd om eens echt op te treden. De no. 11 (libero) maakte een harde overtreding en kreeg een gele kaart.

Een minuut later kwam Teisterbanders op voorsprong. Gurcuoglu bekroonde een goede actie met een voorzet en Pesch tikt binnen, 2-3.

Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Pesch zette een verdedigster onder druk en deze speelde terug. De keepster liet de bal onder de voeten doorgaan en de bal rolde over de doellijn, 2-4.

Twee minuten voor tijd maakte Pesch de mooiste treffer van de middag. Na een inworp van Van der Weerd aan de linker kant van het veld draaide Pesch iets naar binnen en vanaf de punt van het strafschopgebied schoot ze de bal via de vingertoppen van de keepster in de kruising, 2-5.

In blessuretijd stuitte Ingrid Helmink na een hoekschop op de keepster en mikte Pesch nog een keer net over.