Teisterbanders pakt broodnodige punten
Zondag 4 oktober 2009 heeft Teisterbanders de thuiswedstrijd tegen Raptim aangegrepen om de broodnodige punten te pakken. Thuis was het in de vierde klasse debuterende Raptim uit Gorinchem op bezoek. Teisterbanders versloeg de technisch sterke bezoekers met 3-2.

Bij Teisterbanders ontbraken wederom enkele spelers en trainer Cees Spek moest noodgedwongen wat omzettingen doen. De ploegen hielden elkaar in het eerste kwartier aardig in evenwicht. Teisterbanders kreeg twee aardige kansen, maar Dennis Jansen stuitte op de doelman en Harmen van Rinsum schoot in tweede instantie net over. 

Foto: Teisterbanders - Raptim Dennis Jansen haalt uit...

Foto: Teisterbanders - Raptim .. maar de doelman stopt de bal.

Na ruim twintig minuten was het wel raak. Martijn van Duren verzond een prima pass van achteruit en Jansen was zijn tegenstander te snel af en schoot de bal langs de doelman, 1-0. 

Foto: Teisterbanders - Raptim Jansen legt aan voor de 1-0.

Foto: Teisterbanders - Raptim De bal verdwijnt tegen de touwen.

Foto: Teisterbanders - Raptim Jansen (6) en zijn medespelers vieren de treffer.

De bezoekers zorgden voor dreiging, maar kregen geen grote kansen. Vijf minuten voor rust kreeg de thuisclub wel een kans. Na een voorzet van Bert-Jan van Veenendaal, kwam Van Rinsum net te laat om in te tikken.

Na rust sloeg Raptim snel toe. Na een inspeelpass mikte een aanvaller de bal in de verre hoek, 1-1. De bezoekers hadden meer balbezit, maar slaagden er zelden in om het Teisterbanders doel onder vuur te nemen. Na ruim een uur ging een bal voorlangs. Inmiddels was Jos van de Kop in het veld gekomen voor Peter Rooswinkel. Twintig minuten voor tijd ging Jansen op de rechter flank goed door en zette de bal voor. Bart-Jan Zijlstra ging onder de bal door, maar achter hem stond Van Rinsum. Deze controleerde de bal in tikte in, 2-1. 

Foto: Teisterbanders - Raptim Bart-Jan Zijlstra (rechts) heeft de bal nog gemist, maar Van Rinsum is attent.

Foto: Teisterbanders - Raptim De bal ligt in de hoek.

Foto: Teisterbanders - Raptim De man van de voorzet Jansen deelt in de vreugde.

Meteen hierna verving A-junior Brian Manuhutu Zijlstra. Die kreeg vijf minuten na zijn entree een goede kans, maar gleed de bal bij de tweede paal in het zijnet. 

Foto: Teisterbanders - Raptim Brian Manuhutu tikt de bal tegen het zijnet.

Raptim bleef aandringen en Teisterbanders kwam er moeizaam uit. Bij een vrije trap van achter uit, was het raak. Doelman Erik van der Weerd trapte de bal diep en Manuhutu pikte de bal die achter de Raptim verdediging viel op. Alleen voor de doelman maakte hij het beheerst af, 3-1. 

Foto: Teisterbanders - Raptim Manuhutu oog-in-oog met de Raptim doelman.

Foto: Teisterbanders - Raptim Manuhutu heeft de bal beheerst binnen geschoven.

Foto: Teisterbanders - Raptim Dan mag je als A-junior een gat in de lucht springen.

Foto: Teisterbanders - Raptim De medespelers zijn er maar wat blij mee.

Sjoerd Gubbels verving de aangeslagen Luuk van Aanholt. Twee minuten in blessuretijd bezorgde Teisterbanders zichzelf weer problemen. Een spits kreeg in het strafschopgebied teveel ruimte, kon de bal uit de lucht aannemen en een hoek uitzoeken, 3-2. Gezien de stand op de ranglijst en het verloop van de wedstrijden van de afgelopen weken, reden om weer het ergste te vrezen. Teisterbanders hield de voorsprong echter in de resterende tijd vast en de drie punten waren na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Onink binnen.

Foto: Teisterbanders - Raptim Eindelijk weer eens winst voor Teisterbanders.