Teisterbanders DA1 morst punten
Zondag 4 oktober 2009 speelden de Teisterbanders dames hun eerste thuiswedstrijd in de vierde klasse. Tegenstander was Berkdijk DA1 uit Kaatsheuvel. Teisterbanders kon net als afgelopen week niet overtuigen en leed dit keer puntverlies, 1-1.

Berkdijk DA1 stond hoog op de ranglijst en bracht een jonge ploeg op de been. De thuisclub begon goed en kreeg meteen enkele kansen. Roos van Gent mocht twee keer een vrije trap van nemen, maar beide malen redde de keepster. Melanie Pesch kreeg ook een kans, maar ook haar schot werd door de keepster onschadelijk gemaakt.Tegenvaller was dat Van Gent geblesseerd uit moest vallen. Sharona Schimmel verving haar. Na een kwartier zette Banu Gurcuoglu voor en Pesch tikte net over.

Teisterbanders bleef het initiatief houden, maar kopballen van Gurcuoglu en Pesch misten de juiste richting. Acht minuten voor rust kreeg Teisterbanders een vrije trap. Pesch nam deze en via de kruin van een speelster in de muur verdween de bal in het doel, 1-0.

Vanaf de aftrap kregen de gasten de eerste goede kans, maar de bal ging naast. Aan de andere kant nam Susanne Monhemius een vrije trap, maar de keepste redde.

Ook na rust bleef het bij Teisterbanders futloos. Het was allemaal te slap om Berkdijk van zich af te schudden. De bezoekers kregen na tien minuten een goede kans, maar de bal ging naast. Na een uur spelen kreeg Teisterbanders bij toeval een kans. Mervenaz Tatli onderschepte de bal en na een klutsbal via de keepster, ruimde de Berkdijk verdediging op. Na ruim een uur sloeg de kleine behendige aanvalster van de bezoekers toe. Ze liet iedereen haar hielen zien en schoof de bal in het doel, 1-1.
Teisterbanders kreeg hierna enkele goede kansen om de wedstrijd alsnog te beslissen. Pesch schoot in kansrijke postie naast en zag een diagonaal schot via de handen van de keepster voorlangs gaan.

Een kwartier voor tijd smoorde de bal na een vrije trap van Monhemius in de verdediging. Tatli was attent, maar mikte te hoog en de bal ging over.

Tien minuten voor tijd leek eindelijk de 2-1 te gaan vallen. Gurcuoglu gaf een steekpassje en Pesch stond alleen voor de keepster. De bal ging echter naast.

Een schot van Jonne Vermeulen ging hierna net over via de keepster. Vlak voor tijd was het na een hoekschop bijna raak. De bal werd op het laatste moment van de doellijn gewerkt.

Na het laatste fluitsignaal vierden de bezoeksters het punt als een overwinning. Teisterbanders zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen om mee te gaan doen voor de bovenste plaatsen in deze klasse.