Teisterbanders kansloos bij koploper
Zondag 11 oktober 2009 trad Teisterbanders in Kerkdriel aan tegen koploper D.S.C.. De thuisclub stak haar ambities niet onder stoelen of banken en liet goed veldspel zien. Teisterbanders kwam vlak na rust bij een achterstand terug in de wedstrijd, maar gaf vanaf de aftrap een treffer cadeau en verloor uiteindelijk met 5-1.

Bij Teisterbanders was het passen en meten om elf fitte spelers binnen de lijnen te brengen en zelfs dat lukte niet helemaal. D.S.C. legde vanaf de eerste minuut goed spel op de mat en Teisterbanders keek al na vijf minuten tegen een achterstand aan. Een speler was goed tussen de linies door geglipt en maakte alleen voor doelman Erik van der Weerd geen fout, 1-0. De thuisclub ging op jacht naar een snelle beslissing, maar Teisterbanders bleef in deze fase op de been. Na enige tijd kwamen de bezoekers wat vaker op de helft van de thuisclub, echter zonder ook maar een kans af te dwingen. Peter Rooswinkel werd uit voorzorg vervangen door Jos van de Kop. Tot aan de rust viel er voor beide doelen weinig te beleven.
Na de thee lukte het Teisterbanders vanaf de aftrap niet om de bal ver genoeg weg te werken en vanaf de rand van het strafschopgebied werd de bal via een woud van benen in de korte hoek geschoten, 2-0. Teisterbanders sloef vanaf de aftrap meteen toe. Bert-Jan van Veenendaal passte op Kevin Buijsrogge die de bal terug legde op Floor van Gent en deze krulde de bal in de verre hoek, 2-1. En weer viel er nu snel een treffer. Nadat van de aftrap de D.S.C. aanval was onderschept, wilde Andries van Mourik een breedte pass geven. Hij zag een speler van de thuisclub over het hoofd en dit werd hard afgestraft, 3-1. Deze kloof bleek voor Teisterbanders onoverbrugbaar en D.S.C. scoorde nog twee keer. Na een uur waren Sven du Mee en Cees Arisse Dennis Jansen en Buijsrogge vervangen. Tien minuten voor tijd redde Van der Weerd nog een keer uitstekend toe een D.S.C.'er alleen voor hem opdook. Vlak voor tijd kregen de bezoekers nog een goede kans. Van Gent breikte Arisse, maar zijn inzet werd gestopt. Du Mee pikte de bal op, maar ontbeerde de rust en mikte over.