Teisterbanders dames halen flink uit
Zondag 11 oktober 2009 speelden de Teisterbanders dames een uitwedstrijd tegen S.C.I. DA1 in Sint Michielsgestel. De Teisterbanders dames lieten deze keer hun ware gezicht zien en rolden de thuisclub op met 1-11.

Teisterbanders kende een hele goede start. Al na twee minuten ging Mervenaz Tatli op de rechter flank goed door en bereikte Melanie Pesch. Zij had oog voor de ingeschoven Monique van Rooijen en de middenveldster schoof de bal beheerst binnen, 0-1.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Monique van Rooijen sneed goed door het centrum en schoof de bal binnen.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Van Rooijen scoort niet zo vaak, dus dat mag gevierd worden.

Vier minuten later was het weer raak. Banu Gurcuoglu ging op links goed door en vond Pesch. Deze haalde de achterlijn, zette voor en Tatli scoorde, 0-2. 

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Dit lijkt niets te worden, maar Tatli wist toch te scoren.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Dat is nummer twee.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Tatli bedankt Pesch, Van Rooijen is al weer meters aan het maken richting de middenlijn.

Nadat Pesch voorlangs had geschoten, viel binnen tien minuten de derde treffer te noteren. Tatli wist onringd door tegenstanders Gurcuoglu te bereiken en met een prachtige uithaal verdween de bal via de binnenkant van de paal in het doel, 0-3.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Gurcuoglu heeft de bal onder de kruising gemikt.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Tja, zo maak je ze niet iedere week.

Teisterbanders bleef de aanval zoeken en Pesch schoot hard tegen de paal. Na ruim een kwartier kreeg S.C.I. een goede kans, maar de bal werd naast geschoten. 

De volgende die dichtbij een treffer was, was Susanne Monhemius. Ze was goed mee ingeschoven bij een hoekschop en haalde vanaf twintig meter hard uit. De bal eindigde tegen de paal. Monhemius speelde met de verdedigsters Ingeborg Sanderse, Ingrid Helmink en Ilse Hoppenbrouwers een solide partij en gaven weinig weg. Twee minuten later viel toch de 0-4. Gurcuoglu nam een hoekschop en de S.C.I. verdediging ruimde de bal op. Gurcuoglu pikte de bal op en schoot deze van grote afstand diagonaal in. 

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 De 0-4 is een feit.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Een heel eind verder op de doelpuntenmaakster Gurcuoglu die door Thamar de Groot in een judoworp wordt genomen. 

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Tatli poetst nog even de schoenen van Gurcuoglu.

Nadat S.C.I. bij een uitval in kansrijke positie naast had geschoten, werd het binnen een half uur 0-5. Pesch haalde tot ieders verrassing uit en het was raak.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch verraste iedereen en het was weer raak.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch heeft weer gescoord en viert dit ingetogen.

Pesch mocht het hierna uit een vrije trap proberen. Ze wilde de bal over de muur schieten, maar deze werd met de hand gestopt. Een strafschop had op zijn plaats geweest, maar bleef uit.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 De scheidsrechter heeft goed zich op de situatie, maar had kennelijk even een vuiltje in het oog en zag de handsbal over het hoofd.

Bij de volgende Teisterbanders aanval schoof Ilse Hoppenbrouwers goed in en ze kreeg de kans om uit te halen. De bal ging maar net naast. Gurcuoglu stuitte hierna op de keepster. Ook Tatli mikte net voor rust naast. Nog voor rust werd het halve dozijn volgemaakt. Na een hoekschop van Gurcuglu kwam Pesch goed naar de bal toe en tikte in, 0-6.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch komt naar de bal toe..

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 ... en tikt in.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 De aangeefster wordt bedankt en Ingrid Helmink heeft zo te zien aan Roos van Gent een leuke mop verteld.

Na rust kwamen bij Teisterbanders Annet de Boer, Tessa Jansen en Marijke van der Weerd in het veld voor Ingrid Helmink, Roos van Gent en Ingeborg Sanderse. Van der Weerd liet zich meteen gelden. Ze nam een vrije trap en mikte deze in de verre hoek, 0-7.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Marijke van der Weerd heeft een vrije trap genomen en de bal gaat richting de verre hoek.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 De bal gaat tegen de touwen.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 De Groot gooit er nog maar eens een judoworp uit en ditkeer is Van der Weerd het 'slachtoffer'.

Na tien minuten in de tweede helft haalde Gurcuoglu uit, maar de keepster stopte de bal. Na een uur zette de thuisclub een aanval op en de bal kwam bij de spits die meters buitenspel stond. De scheidsrechter die in de eerste helft terecht een treffer van Pesch had afgekeurd omdat de bal reeds de achterlijn had gepasseerd, liet zich nu niet van zijn beste kant zien en kende de treffer onterecht toe, 1-7. Teisterbanders had meteen het antwoord klaar. Vanaf de aftrap stuurde Monhemius Van der Weerd diep. Zij legde terug op Pesch die binnen schoot, 1-8. 

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch heeft de 1-8 binnengeschoten.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Van der Weerd bereidde de 1-8 voor.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Keepster Esther Hekert had een rustige middag, maar trad daar waar het moest goed op.

Monhemius probeerde het na een hoekschop nog een keer van afstand, maar de bal ging net over. De 1-9 viel nadat een uittrap werd onderschept en Van der Weerd de bal in de beneden hoek prikte.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Van der Weerd heeft de bal onderschept en heeft uit haar ooghoek al gezien waar de bal ingeschoten kan worden.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 De keepster doet nog een verwoedde poging, maar is kansloos.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Die zit.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 De Groot lijkt er hier toch weer een judoworp uit te willen gooien.

Twintig minuten voor tijd nam Van der Weerd een hoekschop. De bal viel via de kluts voor de voeten van Pesch die profiteerde, 1-10. Van der Weerd was even later de aangeefster. Met een splijtende pass bereikte ze Tatli, maar zij stuitte op de keepster.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Tatli ging er vol voor, maar scoorde deze keer niet. Ze trok er haar schoen nog maar eens opnieuw aan.

Ruim tien minuten voor tijd stoomde Hoppenbrouwers op en legde terug op Tatli. De spits haalde uit, maar de bal ging naast. Met iets minder dan tien minuten op de klok werd wederom een doeltrap onderschept en Pesch scoorde opnieuw, 1-11.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch haalt uit voor de 1-11. 

Pesch stuitte in de slotfase nog op de keepster die de tweede helft enkele goede reddingen verrichtte.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch stuitte op de keepster.

Foto: S.C.I. DA1 - Teisterbanders DA1 Ook dit schot van Pesch zal worden gestopt door de keepster.