Cees Spek in de pers.
Door: Wim Van Leeuwen 

KERK-AVEZAATH Vorig seizoen, toen Teisterbanders in de vierde klasse debuteerde, kwam de ploeg nooit in de problemen en eindigde keurig in het linkerrijtje. Dit seizoen komt de ploeg van trainer Kees Spek moeizaam op gang.

Foto: Cees Spek in De Zakengids

Spek: We zullen verzorgd voetbal moeten laten zien en Buren niet in hun spel laten komen om resultaat te halen.” Foto: Jan Bouwhuis

De doelstelling van de trainer weer in het linkerrijtje eindigen en mikken op een periodetitel is momenteel nog ver weg. Met 5 punten uit de eerste 6 wedstrijden nemen de Avezathers een bescheiden plaats op de ranglijst in, slechts 2 punten verwijderd van de laatste plaats. “Dat is een tijdelijke positie”, denkt trainer Spek die verwacht dat zijn ploeg de komende wedstrijden voldoende punten gaat pakken. “Vorig jaar kenden de meeste tegenstanders ons nog niet en dat is nu anders. Verder missen we onze spits Jan van Mourik met een langdurige blessure en onze anders spits Kevin Buysrogge kan door zijn werk niet altijd meespelen. Met deze twee erbij scoorden we vorig seizoen al niet genoeg en dat is nu nog minder waardoor de druk op de achterhoede soms te groot wordt. Verder is Tim Boerasoba teruggegaan naar Theole. Voor hem hebben we met Luc van Aanholt die is doorgeschoven uit de A-junioren een goede vervanger in kunnen passen. Onze doelstelling is en blijft hoger eindigen dan vorig seizoen en daar heb ik alle vertrouwen in”. Komende zondag staat de eerste confrontatie met buurman Buren op het programma. “Vorig seizoen hebben we eenmaal van ze gewonnen en eenmaal verloren. Buren heeft veel lengte in de ploeg en een speler teruggekregen die wat hoger heeft gespeeld. Dat zijn vaak de bepalende spelers die wat meer rust brengen. De lange bal zal eruit gehaald moeten worden. We zullen verzorgd voetbal moeten laten zien en Buren niet in hun spel laten komen om resultaat te kunnen halen”, zegt Spek.

Bron: De Zakengids