Teisterbanders dames maken halve dozijn vol
Zondag 18 oktober 2009 speelden de Teisterbanders dames een uitwedstrijd tegen D.S.C. DA1 in Kerkdriel. Na een niet al te beste eerste helft, zakte het niveau na rust nog verder weg maar werd er toch met 1-6 gewonnen.

Teisterbanders zocht de eerste helft te vaak de moeilijkste oplossing. De passing was onnauwkeurig en het waren vaak niet de beste schutters die eens besloten van grote afstand uit te halen, waardoor D.S.C. een grotere nederlaag bespaard bleef. Als er dan toch eens een goede combinatie op de mat kwam, was het ook meteen raak. Dat duurde echter meer dan een kwartier. In de voorgaande fase schoot Bany Gurcuoglu een keer op de keepster en werd een treffer was MA1 juniore Saskia Helderton afgekeurd wegens buitenspel. Na tien minuten werd Gurcuoglu in het strafschopgebied aangetikt, maar mocht doorgaan. Ze schoot de bal tegen de binnenkant van de paal. 

Foto: D.S.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Banu Gurcuoglu haalt uit.

Foto: D.S.C. DA1 - Teisterbanders DA1 De bal zal via de paal het veld weer in komen.

De D.S.C. speelster die Gurcuoglu had geprobeerd af te stoppen, was helaas geblesserd geraakt en moest het veld per brancard verlaten. We wensen haar een voorspoedig herstel toe. Eindelijk was het dan wel raak. Marijke van der Weerd haalde met een mooie actie de achterlijn en trok de bal strak voor. Gurcuoglu schoot de bal goed in, 0-1. 

Foto: D.S.C. DA1 - Teisterbanders DA1 De hoofdrolspeelsters bij de 0-1: Marijke van der Weerd (13) en Gurcuoglu.

De 0-2 viel vier minuten later. Ilse Hoppenbrouwers was goed opgekomen en speelde Helderton in. Zij kaatste goed met Mervenaz Tatli en de aanvalster schoof de bal goed binnen.

Foto: D.S.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Mervenaz Tatli mikt de bal in de hoek.

Foto: D.S.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Tatli en Monique van Rooijen zijn blij met de treffer.

De volgende aanval was mooi van opzet en leverde een enorme kans op. Roos van Gent gaf de bal mee aan de opgekomen Monique van Rooijen en de middenveldster stond oog-in-oog met de keepster. Van Rooijen mikte de bal echter naast.

Foto: D.S.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Van Rooijen weet een enorme kans niet te verzilveren.

De volgende kans liet niet lang op zich wachten. Van der Weerd trof de benen van de keepster.

Foto: D.S.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Van der Weerd ziet haar inzet gestopt door de keepster.

Na een half uur viel toch de 0-3, maar daar was de hulp van de D.S.C. keepster bij nodig. Van der Weerd haalde vanaf de echter flank hard uit en de keepster liet de bal door haar handen glippen.

Foto: D.S.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Van der Weerd kan zelf de lol van haar treffer wel inzien.

Nadat Van der Weerd nog een keer net naast had geschoten, scoorde Teisterbanders voor de rust nog een keer. Van Gent gaf de bal op het juiste moment op Gurcuoglu en deze maakte het goed af, 0-4. 

Foto: D.S.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Gurcuoglu haalt uit.

Foto: D.S.C. DA1 - Teisterbanders DA1 En de keepster heeft het nakijken.

Na leek Teisterbanders uit een ander vaatje te tappen, want binnen vijftien seconden was het raak. Vanaf de aftrap pikte Van Rooijen de bal op en ze bereikte Helderton. De jonge speelster bekroonde een goede wedstrijd met een bekeken schuiver naast de paal, 0-5.

Foto: D.S.C. DA1 - Teisterbanders DA1 De dames zijn blij met de treffer van de jeugdige Helderton.

Even later had Helderton het vizier iets minder scherp afgesteld en schoot ze over. Van Rooijen werd alleen voor de keepster gezet, maar scoorde niet. Na een uur schoof Ingeborg Sanderse goed in, maar ze schoot over. Het halve dozijn werd na ruim een uur volgemaakt. Na een inworp speelde Van der Weerd de bal in op Tatli die goed kaatste en Van der Weerd schoof de bal in de korte hoek, 0-6. 

Foto: D.S.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Van der Weerd schuift de 0-6 tegen de touwen.

Foto: D.S.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Keepster Esther Hekert grijpt tijdig in en is de situatie meester. 

Het laatste half uur zakte het niveau bij Teisterbanders ver weg met als diepte punt twee speelsters die elkaar voor de vlakte liepen. Desondanks kwamen er nog wel kansen. Helderton schoot net naast, Hoppenbouwers trof twee keer de keepster. Twaalf minuten voor tijd werd een slordigheid in de Teisterbanders verdediging hard afgestraft. De bal werd onnauwkeurig ingespeeld, de spits onderschepte de bal en liet keepster Eshter Hekert kansloos, 1-6. De laatste kans was voor Gurcuoglu, maar na een voorzet van Hoppenbouwers tikte ze de bal naast.