Teisterbanders eervol uitgeschakeld in beker
Zondag 25 oktober 2009 speelde Teisterbanders in tweede ronde van de bekercompetitie tegen tweede klasser Theole uit Tiel. In Kerk-Avezaath waren de Tielenaren duidelijk een paar maatjes te groot, maar Teisterbanders deed wat het kon en kon na een 1-4 nederlaag met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Teisterbanders trof voor een talrijk publiek in Theole een tegenstander van formaat die in combinatie met de magere seizoenstart een flinke kluif zou worden. De bezoekers zijn na een uitstekende competitie start wat teruggezakt, maar lieten vanaf de eerste minuut zien dat ze niet gekomen waren om cadeautjes weg te geven. Teisterbanders werd meteen vastgezet op de eigen helft en er ontspon zich een eenzijdige wedstrijd. Nadat Theole een kans had gemist, kwam aan de andere kant Jos van de Kop net te kort om een voorzet richting doel te kunnen verlengen. Binnen tien minuten openden de gasten de score. Een bal die buiten het strafschopgebied werd opgepikt, werd door een woud van benen ingeschoten en verdween in de uiterste hoek, 0-1. Theole kreeg nog drie goede kansen voor de rust. Een keer ging de bal voorlangs, bij een tweede kans greep Martijn van Duren goed in voor een inkomende Theole spits en bij de derde kans redde doelman Erik van der Weerd uitstekend.

Na rust kwamen bij Teisterbanders Floor van Gent en Kevin Buijsrogge in de ploeg voor Van de Kop en Peter Rooswinkel. Ook zij konden niet voorkomen dat Theole binnen vijf minuten de 0-2 scoorde. Na een vrije trap kon een spits ongehinderd inkoppen.

Tien minuten later scoorde Theole wederom, dit keer vanaf de stip. Andries van Mourik ging samen met een Theole speler naar de grond. Het zag eruit als een struikelpartij van beide spelers, maar de prima fluitende scheidsrechter wees naar de stip: 0-3. Michel Hendrickx kwam in de ploeg voor Andries van Mourik. Theole kreeg nog twee goede kansen, maar in de stand kwam geen verandering. Toen Luuk van Aanholt geblesseerd uitviel, moest de thuisclub met tien man verder. Teisterbanders kreeg eindelijk de kans om een bal tussen de palen te schieten van Theole bij een vrije trap. Harmen van Rinsum schoot in en de doelman kon de bal met moeite over de lat frommelen.

Uit de directe tegenaanval scoorde Theole. De bal viel achter de Teisterbanders verdediging en werd beheerst binnen geschoten, 0-4. Jan van Mourik kopte hierna de bal naast het Theole doel. Teisterbanders gaf niet op en redde zeven minuten voor tijd de eer. Van Gent breikte Jan van Mourik en de spits tikte de bal langs de doelman in de hoek, 1-4.

In de slotfase schoot Van Gent nog een keer op de keeper en een Theole speler mikte de bal uit een vrije trap tegen de onderkant van de lat. Al met al geen onverdienstelijke wedstrijd van Teisterbanders dat de komende weken in de competitie de punten moet gaan pakken.