Teisterbanders dames winnen en klimmen
Zondag 25 oktober 2009 speelden de Teisterbanders dames een belangrijke thuiswedstrijd tegen de dames van S.V.S.S.S. uit Udenhout. Inzet van de wedstrijd was de tegenstander op de ranglijst passeren en een plaats in de top drie. In een matige wedstrijd was Teisterbanders toch de betere ploeg en won met 2-0.

Teisterbanders kon een beroep doen op een viertal jeugdspeelsters en kende een prima start. Al in de tweede minuut werd de buitenspelval omzeild en konden Banu Gurcuoglu en Roos van Gent op de keepster afgaan. Gurcuoglu maakte het zelf af, 1-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - S.V.S.S.S. DA1 Banu Gurcuoglu en Roos van Gent op weg naar de 1-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - S.V.S.S.S. DA1 De 1-0 is een feit.

Foto: Teisterbanders DA1 - S.V.S.S.S. DA1 Dat mag gevierd worden.

De volgende kans liet niet lang op zich wachten. Sharona Schimmel zette voor, maar Marijke van der Weerd schoot voorlangs. Na een hoekschop mocht Gurcuoglu het nog een keer proberen, maar de keepster redde. 

Foto: Teisterbanders DA1 - S.V.S.S.S. DA1 Marijke van der Weerd schiet voorlangs.

Even later kwam Ilse Hoppenbrouwers goed op en bereikte Schimmel. Zij zette voor, maar Van Gent trof de keepster. Na een voorzet van Van der Weerd schoot Schimmel net naast. Acht minuten voor rust kreeg Teisterbanders een vrije trap, maar het schot van Van der Weerd werd gepakt door de keepster. 

Foto: Teisterbanders DA1 - S.V.S.S.S. DA1 Spitsuur in het S.V.S.S.S. strafschopgebied bij een hoekschop.

Foto: Teisterbanders DA1 - S.V.S.S.S. DA1 Schimmel schiet naast.

Pas nu kregen de bezoekers de eerste kans. Dat was meteen een grote en de bal ging voorlangs. Ook na rust bleef het ondanks dat Teisterbanders slordig speelde, eenrichtingsverkeer. Teisterbanders leed te vaak onnodig balverlies en liet de tegenstander in de wedstrijd blijven. Melanie Pesch was in de ploeg gekomen voor de geblesseerd geraakte Van der Weerd en gaf een voorzet. Schimmel schoot de bal over. 

Foto: Teisterbanders DA1 - S.V.S.S.S. DA1 Schimmel schiet over.

Aan de andere kant verrichte keepster Esther Hekert haar beste redding van de middag. S.V.S.S.S. kreeg een grote kans in de schoot geworpen, maar Hekert pareerde de bal prima. In tweede instantie werd de bal naast geschoten. Schimmel zag aan de andere kant een schot door de keepster onschadelijk gemaakt worden. Na een hoekschop bracht Susanne Monhemius de bal in de doelmond en kopte Schimmel over. 

Foto: Teisterbanders DA1 - S.V.S.S.S. DA1 Susanne Monhemius zet voor en Schimmel zal over koppen. 

Na ruim een uur viel toch de verdiende 2-0. Via Van Gent en Monique van Rooijen kwam de bal bij Schimmel en met een mooie uithaal schoot ze vanaf een meter of twintig de bal onhoudbaar binnen. 

Foto: Teisterbanders DA1 - S.V.S.S.S. DA1 De twee doelpuntenmakers van vandaag: Gurcuoglu en Schimmel.

De volgende kansen waren voor Pesch en Van Gent (op aangeven van Annet de Boer), maar dit leverde geen treffers op. Een kwartier voor tijd zette Van Rooijen voor, maar Pesch schoot over. Even later schoot Pesch naast.

Foto: Teisterbanders DA1 - S.V.S.S.S. DA1 Pesch ziet een schot voorlangs gaan.

Foto: Teisterbanders DA1 - S.V.S.S.S. DA1 Pesch schiet net over.

De ingevallen Vivian Baauw kreeg ook twee goede kansen, maar ze stuitte op de keepster.

Foto: Teisterbanders DA1 - S.V.S.S.S. DA1 De S.V.S.S.S. keepster in de situatie meester.

Teisterbanders speelde te slordig om ruim afstand te nemen van deze tegenstander, maar steeg wel een plaats op de ranglijst.