Teisterbanders dames winnen ruim
Zondag 1 november 2009 ontvingen de Teisterbanders dames het dames elftal van St. Michielsgestel uit de gelijknamige plaats. De thuisclub speelde een aardige eerste helft, maar schakelde in de tweede helft een tandje bij. Na negentig minuten stond er een 8-0 eindstand op het bord.

Teisterbanders begon wat afwachtend aan de wedstrijd en de bezoekers kregen de eerste kans. Na een hoekschop werd de bal ingeschoten, maar keepster Esther Hekert redde goed. Het duurde ruim een kwartier voordat de thuisclub de eerste kans kreeg. Na een hoekschop van Banu Gürcüoglu kopte Ilse Hoppenbouwers in, maar de bal werd bij de eerste paal van van de lijn gekopt.

Thamar de Groot kreeg hierna een goede kans, maar stuitte op de keepster.

Een minuut later werd toch de score geopend. Na een hoekschop van Gürcüoglu kopte Melanie Pesch door en Hoppenbrouwers schoot de bal uit de draai knap in, 1-0.

Vanaf de aftrap kregen de bezoekers een hoekschop. De bal bleef in het doelgebied liggen en werd van dichtbij hard ingeschoten. Hekert was niet bang en strotte zich voor de bal en pakte deze klemvast. Vijf minuten later hielp een foutieve uittrap van de keepster van St. Michielsgestel Teisterbanders een handje. Roos van Gent pikte de bal op, bedacht zich geen moment, haalde van een meter op 25 uit en via de vingertoppen van de keepster verdween de bal in het doel, 2-0.

Nadat er bijna een half uur was verstreken, waren de aanvallers van de bezoekers gevaarlijk maar Hekert redde wederom. Na ruim een half uur was Teisterbanders dichtbij de 3-0, maar na een voorzet van Gürcüoglu werd de bal voor drie aanvalsters gemist. Pesch was dichtbij een treffer, maar de keepster redde met haar voeten. Toch viel vijf minuten voor rust de 3-0. Pesch kwam vanaf de linker flank naar binnen en schoot de bal diagonaal in de verre hoek.

Na rust verving de ene jeugdspeler de andere: Sharona Schimmel voor Jonne Vermeulen. Schimmel viel goed in, want na een combinatie via Pesch schoot Schimmel de bal tegen de keepster.
Teisterbanders zakte hierna wat in en de Brabanders kwamen er goed uit. Het leverde ze een enorme kans om en de treffer werd langs de lijn reeds geteld. Keepster Hekert was reeds gepasseerd, maar met een uiterste krachtsinspanning gleed Sussanne Monhemius de bal voor de doellijn weg. Teisterbanders kreeg weer grip op de tegenstander en Pesch schoot via de keepster naast. Nog voordat het eerste uur was verstreken, werd het 4-0. Pesch werd op de linker flank weggestuurd, ging goed door en schoot de bal in de verre hoek.

De Groot kreeg haar tweede goede kans in de wedstrijd, maar ook nu stuitte ze op de keepster. Pesch kreeg ook een goede kans, maar schoot de te nonchalant in en de keepster redde wederom. Halverwege de tweede helft viel de vijfde treffer. Schimmel werd op rechts goed ingespeeld en schoot de bal uitstekend in, 5-0.

Schimmel haalt uit..

Met nog twintig minuten op de klok viel misschien wel de mooiste treffer van de middag. Via Pesch, Monique van Rooijen, legde Van Gent de bal goed terug op Gürcüoglu en zijn schoot de bal prachtig onder de kruising, 6-0.

Bij deze stand kwam jeugdspeler Lotte Waldheer in de ploeg voor Ingebord Sanderse en ze speelde een goede wedstrijd. Nadat Schimmel nog maar eens de keepster had geraakt, schoof ze bal richting de tweede paal, maar Gürcüoglu kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te kunnen tikken.

In de laatste vijf minuten scoorde Teisterbanders nog twee keer. Vermeulen werd door Hoppenbrouwers en Gürcüoglu aangespeeld bij de achterlijn. Ze wist de keepster te omspelen en schoot de bal knap uit een hele scherpe hoek in, 7-0.

Bij de laatste treffer kwam Hoppenbrouwers weer goed op en Van Rooijen speelde Pesch in. De aanvalster glipte tussen drie speelsters door en schoof de bal alleen voor de keepster simpel binnen, 8-0.