Teisterbanders dames winnen topper
Zondag 8 november 2009 stond voor de Teisterbanders dames een belangrijke wedstrijd op het programma. In Beesd wachtte koploper Beesd DA2, dat slechts éénmaal had verloren. Teisterbanders was op enkele korte periodes na de betere ploeg en won verdiend met 0-2.

Teisterbanders begon goed en kreeg meteen twee kansen. Bij de eerste legde Melanie Pesch de bal terug op Marijke van der Weerd, maar haar schot ging ruim voorlangs. Een schot van Pesch ging daarna naast. Na ruim tien minuten kwam Beesd er goed uit en klapte de buitenspelval van Teisterbanders niet goed dicht. Door uit haar doel te komen, verkleinde keepster Esther Hekert de hoek en de bal werd voorlangs geschoten.

Banu Gürcüoglu kreeg de eerste echt grote kans namens Teisterbanders. Ze kon alleen op de keepster afgaan, maar de bal rolde net naast.

De thuisclub kreeg vlak voor rust een vrije trap, maar de bal werd ruim naast geschoten.

De 0-0 ruststand was een logisch gevolg van het feit dat geen van beide ploegen er is was geslaag om een bal tussen de palen te schieten en zo een van de keepsters tot een redding te dwingen.

Na rust kwamen bij Teisterbanders Saskia Helderton en Tessa Jansen in de ploeg voor Thamar de Groot en Ilse Hoppenbrouwers. De bezoekers pikten de de draad weer op, maar konden niet voorkomen dat de thuisclub gedurende een korte periode wat meer op de helft van Teisterbanders speelde. Teisterbanders nam echter het initiatief weer in handen en drukte Beesd terug op eigen helft. Meer dan een schot van Van der Weerd dat naast ging, zat er vooralsnog niet in. Met nog twintig minuten op de klok viel eindelijk de verlossende treffer voor Teisterbanders. Ingrid Helmink wierp in naar Helderton die de bal knap bij Pesch bezorgde. De spits glipte tussen twee tegenstanders door en schoof de bal langs de keepster, 0-1.

Vreugde na de verlossende 0-1.

Ruim vijf minuten later was Teisterbanders dichtbij de 0-2. Na een hoekschop schampte Pesch de bal en deze verdween naast naast de paal.

Beesd ging opportunistisch spelen, maar Teisterbanders bleef eenvoudig overeind. Met iets minder dan tien minuten te spelen, kreeg Gürcüoglu op de rechter flank de bal. Ze maakte een actie en schoot de bal bijna vanaf de zijlijn richting doel. Tot ieders verbazing viel de bal bij de tweede paal in het doel, 0-2.

Hiermee was de wedstrijd beslist. Vlak voor tijd viel nog bijna de 0-3, maar na een inworp kwam de bal via Hoppenbrouwers bij Pesch die de keepster op de lijn redding zag brengen.