Teisterbanders dames maken dozijn vol
Zondag 15 november 2009 speelden de Teisterbanders dames thuis tegen hekkensluiter D.V.C. Den Dungen dat het de afgelopen week koploper Berkdijk erg moeilijk had gemaakt. Teisterbanders sloeg echter snel toe en de teller stopte bij 12-0.

D.V.C. Den Dungen kan bogen op een geweldige erelijst wat betreft het vrouwenvoetbal. De club haalde in het verleden vijf landstitels binnen, maar sinds die tijd is de club ver weggezakt.  Afgelopen week hadden de Dungense dames bijna gestunt tegen Berkdijk, maar hadden een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. 

Teisterbanders begon goed en Marijke van der Weerd kreeg de eerste kans. Haar schot ging echter over. Jeugdspeelster Jonne Vermeulen sloeg een minuut later wel toe. Van buiten het strafschopgebied haalde ze uit en met een stuit verdween de bal achter de keepster, 1-0. 

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 Jonne Vermeulen (midden met handen omhoog) heeft al snel toegeslagen.

Teisterbanders bleef aanvallen, maar schoten van Van der Weerd (over) en Susanne Monhemius (gestopt) leverden geen treffers op. Na ruim tien minuten liet 'Benjamin' Vermeulen zien hoe het wel moest. Dit keer schoot ze de bal op aangeven van Banu Gürcüoglu bekeken in de hoek, 2-0. 

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 Vermeulen mikt de bal in de hoek.

Ingrid Helmink schoof goed mee in en stond aan de basis van de volgende kans, maar Van der Weerd trof het zijnet.

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 Marijke van der Weerd schiet in het zijnet.

De bezoekers kregen na een kwartier een goede kans, maar de bal werd naast geschoten. Nadat Melanie Pesch op aangeven van Van der Weerd en Roos van Gent de keepster op hun weg hadden gevonden, viel toch de 3-0. Vermeulen kreeg het op de rechter flank op haar smalle heupen, haalde de achterlijn en zette voor. De bal werd door iedereen bij de eerste paal gemist en Gürcüoglu liet zien waarom er altijd iemand bij de tweede paal in moet komen lopen. Ze kon de bal in het lege doel schuiven.

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 Gürcüoglu kan de bal eenvoudig binnen tikken.

Na een half uur passte Thamar de Groot goed in op Gürcüoglu, maar haar schot ging over. Nog geen minuut later had Gürcüoglu wel succes. Vanaf de zijkant gaf ze de bal voor en deze verdween bij de tweede paal tegen de touwen, 4-0. 

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 Gürcüoglu mikt van dichtbij over.

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 Gürcüoglu lijkt te zeggen "ik kan er ook niets aan doen, maar het is wel raak."

Tien minuten voor rust liet Gürcüoglu de bal na een hoekschop van Van der Weerd de bal haar hoofd schampen, maar de bal rolde voorlangs.

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 Na een kopballetje van Gürcüoglu rolt de bal voorlangs.

Vier minuten later moest het score bord wel worden aangepast. Vermeulen draaide goed weg bij haar tegenstander en passte in op Pesch die zich vrijspeelde en raak schoot, 5-0.

Pesch heeft uitgehaald ...

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 ... en de bal gaat tegen het net.

Vlak voor rust werd het halve dozijn volgemaakt. Na een inworp van Helmink werd de bal in het strafschopgebied geschoven en bij de tweede paal was Gürcüoglu attent, 6-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 Gürcüoglu en Van Gent zijn blij met de 6-0.

De Den Dungen keepster redde nog voor rust goed op een schot van Van Gent.

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 De Den Dungen keepster maakt een schot van Van Gent onschadelijk.

Na rust verving Katelijn Sinke Ingeborg Sanderse en bleef Teisterbanders domineren. Binnen vijf minuten was het doel weer gevonden. Vermeulen bleef het overzicht houden en Pesch rondde af, 7-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 Pesch en Vermeulen, de afmaker en de aangever bij de 7-0.

Gürcüoglu bereidde de volgende kans voor, maar Van Gent hing te ver achter over en schoot de bal over. Vermeulen was dichtbij een volgende treffer, maar trof de binnenkant van de paal en de keepster stopte de bal voor de doellijn. Aan de volgende treffer ging een mooie aanval vooraf. Monique van Rooijen vond Gürcüoglu die op haar beurt een voorzet op maat gaf en Pesch schoot de bal in een keer onder de lat, 8-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 Pesch rond een mooie aanval doeltreffend af.

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 O.a. Van Rooijen, Pesch en Gürcüoglu zorgden voor tot stand koming van een van de mooiste treffers van de middag.

Nadat Teisterbanders twee goede kansen onbenut had gelaten, was het na ruim een uur weer raak. Vermeulen draaide op de linker flank goed het strafschopgebied in en schoot de bal beheerst langs de keepster, 9-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 Vermeulen heeft de 9-0 binnen geschoven.

Bij Teisterbanders verslapte de concentratie wat en de bezoekers kregen een grote kans. Keepster Esther Hekert redde echter uitstekend. Ruim een kwartier voor tijd maakte Teisterbanders de dubbele cijfers vol. Pesch was uitgeweken naar de linker flank en schoot diagonaal in, 10-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 Pesch schiet diagonaal in en scoort.

Tien minuten voor tijd reageerde Vermeulen goed op een voorzet van Gürcüoglu. Vermeulen stuitte echter op de keepster, stond op en schoot de bal alsnog in, 11-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 Vermeulen stuit in eerste instantie op de keepster...

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 ... maar is in tweede instantie de keepster te vlug af en scoort.

Enkele minuten later kregen de bezoekers een vrije trap. De bal smoorde in de muur en Teisterbanders kwam er snel uit. Van Gent stak het middenveld over en bereikte Vermeulen. Die leek zich vast te lopen, maar wist de bal in bij de eerste paal toch binnen te schieten, 12-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 Vermeulen heeft het gaatje gezien...

Foto: Teisterbanders DA1 - D.V.C. Den Dungen DA1 ... en nummer twaalf ligt achter de keepster.