Teisterbanders speelt zinvolle oefenwedstrijd
Dinsdag 24 november 2009 speelde Teisterbanders een oefenwedstrijd in Den Bosch tegen derder klasser Wilhelmina. Op het kunstgras van de Bossche middenmoter, speelde Teisterbanders een zinvolle wedstrijd die met 3-1 werd verloren.

Teisterbanders opende voortvarend op het kunstgras van Wilhelmina. De eerste mogelijkheden waren van onze kant, Bart Jan Zijlstra (net naast), Michel Hendrickx en Dennis Jansen (redding keeper). Met name hetgeen wat van te voren was afgesproken kwam goed tot uiting. Linkpoot Sven Dumée liet zien dat hij het spelletje zoals iedereen dat graag wil zien beheerst. Negentig minuten aan de bak en een speler op links voor de toekomst.

Wilhelmina had de eerste helft wel wat meer balbezit maar creëerde niet echt grote kansen. Teisterbanders had de eerste helft met 0-1 kunnen afsluiten. Maar de thuisscheids besliste anders. Een kopbal van een verdediger in de richting van zijn eigen doel werd door de keeper, die zijn doel had verlaten, achter de doelijn gestopt.

Zowel bij het eerste als het tweede doelpunt had Wilhelmina de hulp van Teisterbanders nodig om tot scoren te komen. Te makkelijk balverlies waardoor de weg naar de goal open lag. Kort daarop, na een slimme pass van Dumée, kon Bert van Jan Veenendaal het 16-meter gebied binnen komen maar werd daarna onreglementair ten val gebracht. Harmen van Rinsum benutte de penalty, 2-1.

Het laatste half uur gaf trainer Cees Spek Zijlstra rust ter faveure van Jos van de Kop en verving Arjan van der Heijden de sterk keepende Erik van der Weerd. Laatst genoemde kwam een kwartier voor tijd nog voor Martijn van Duren in het veld. Naast het verzorgde spel van Teisterbanders, het openingsdebuut van Duméé, kan ook het keeperswerk van Van der Heijden niet ongemerkt de boeken ingaan. In het half uur dat hij meedeed kwam de defensie niet in de problemen. Was dit wel het geval dan herstelde de jonge sluitpost dit tot vervelens toe van de aanvallers van Wilhelmina. Die toen maar besloten om met bruut geweld de keeper met bal en al het doel in te werken. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd scoorde Wilhelmina nog de 3-1.

Al met al een zinvolle avond geweest waarbij iedereen, ondanks de iets geflatteerde nederlaag, met een goed gevoel en met de wedstrijd van zondag alweer in gedachten naar huis ging.