Teisterbanders onder donkere wolken
Zondag 29 november 2009 trad Teisterbanders thuis aan tegen de nummer laatst op de ranglijst, FC Engelen. Een wedstrijd waarin de punten 'duur' waren voor beide ploegen. Donkere wolken pakken zich boven Teisterbanders samen, want de bezoekers wonnen met 1-2. Teisterbanders liet het vooral de eerste helft afweten.

Teisterbanders was de eerste helft niet scherp genoeg. De meeste duels werden verloren en afvallende ballen waren meestal voor de bezoekers. De eerste kans was voor de thuisclub. Dennis Jansen haalde de achterlijn, zette voor, maar zag Harmen van Rinsum op de rand van het strafschopgebied over het hoofd en de FC Engelen verdediging ruimde op. Na bijna een half uur spelen openden de bezoekers de score. Een speler die uit buitenspelpositie terug kwam en een trappende beweging maakte naar de bal, werd door de scheidsrechter niet strafbaar buitenspel beoordeeld en een andere speler scoorde, 0-1. Enkele minuten later schoot Floor van Gent aan de andere kant op het doel, maar de doelman loste de bal en Van Rinsum trof eveneens de doelman. De Brabanders hadden meer succes. De bal werd van de rechter flank naar de andere kant geschoten. De snelle linksbuiten behield het overzicht en legde de bal goed terug, 0-2.
Na rust verving Jan van Mourik Jansen en Michel Hendrickx ging vanaf het middenveld spelen. Teisterbanders kwam beter in de wedstrijd, maar de bezoekers verzuimden enkele grote kansen te verzilveren en de wedstrijd voortijdig te beslissen. Doelman Erik van der Weerd wist bij een van de kansen op uitstekende wijze de bal voor de kruising weg te tikken en zo een doelpunt te voorkomen. Tien minuten later bezorgde Bert-Jan van Veenendaal de bal bij Van Rinsum. Die haalde goed uit, maar via de binnenkant van de paal kwam de bal het veld weer in. Twintig minuten voor tijd kwam Brian Manuhutu in het veld voor Luuk van Aanholt. De jonge speler kreeg een goede kans, maar na een vrije trap van Hendrickx kopte hij net naast. Vier minuten voor tijd had hij meer succes. Een afvallende bal werd door hem vanaf een meter of zestien goed ingeschoten, 1-2. Meer zat er voor Teisterbanders niet in.