Teisterbanders ruim onderuit
Zondag 13 december 2009 speelde Teisterbanders een uitwedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst, Maliskamp. Thuis was deze tegenstander met een 2-2 gelijkspel goed weggekomen, maar deze keer liet de thuisclub niets aan duidelijkheid over, 5-0.

Zowel Teisterbanders als Maliskamp konden niet hun sterkste elf spelers binnen de lijnen brengen. De thuisclub kwam al snel op voorsprong. De spelbepaler schoof goed in, werd op tijd aangespeeld en kon geheel vrij staand de hoek uitzoeken, 1-0.  Teisterbanders kwam beter in de wedstrijd en liet in tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden weer eens aardig voetbal zien. De ploeg knokte voor iedere meter en gaf niet op. Na een minuut of tien bereikte Harmen van Rinsum Dennis Jansen die de bal goed controleerde, uithaalde en de doelman zag redden. Bert-Jan van Veenendaal was goed meegelopen en schoot onder druk van een verdediger net naast. Het spel ging vervolgens gelijk op, met veel strijd op het middenveld en weinig werk voor de keepers. Na een half uur haalde Van Rinsum uit, maar de bal werd geblokt en ging naast. Vijf minuten voor rust verzond Floor van Gent een crosspass en Jansen controleerde de bal op formidabele wijze. Hij haalde hard uit, maar trof medespeler Bart-Jan Zijlstra op het hoofd. De thuisclub sloeg vlak voor rust hard toe. De spelbepaler schoot de bal tegen de lat, deze kwam terug, werd weggekopt maar voor de voeten van een Maliskamp speler, 2-0. Op slag van rust werd de bal uit een corner hard voor het doel geschoten en na een aantal klutsballen lag de bal in het doel, 3-0.
Met Michel Hendrickx voor de geblesseerd geraakte Van Rinsum bleef Teisterbanders de tweede helft knokken voor iedere meter, maar kreeg bijna geen kansen. Na ruim een uur viel de 4-0 toen de bal na een voorzet werd teruggelegd en niet werd geblokt. Met iets minder dan twintig minuten te gaan viel de 5-0. Teisterbanders bouwde op, maar leed balverlies. De spits controleerde de bal en schoot deze van grote afstand over doelman Erik van der Weerd heen. De laatste kans van de wedstrijd was voor Zijlstra, maar hij punterde de bal net naast.