Teisterbanders dames naar ruime overwinning
Zondag 13 december 2009 speelden de Teisterbanders dames thuis tegen Nemelaer DA2 uit Haaren. Na een moeizame eerste helft, namen de Teisterbanders dames in de tweede helft ruim afstand van de bezoekers, 6-0.

Teisterbanders kreeg al snel een grote kans, maar Melanie Pesch kon net niet bij de bal. De bezoekers hadden het antwoord snel klaar en kregen ook een kans. Ook deze leverde geen doelpunt op. Dat was meteen de laatste goede kans voor de bezoekers voor rust, want Teisterbanders domineerde. Na bijna tien minuten spelen opende de thuisclub de score. Jeugdspeelster Saskia Helderton had een goede actie in huis en zette voor. De bal stuiterde een keer, passeerde de keepster en Banu Gürcüoglu was attent en kopte de bal in het verlaten doel, 1-0. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Nemelaer DA2 Banu Gürcüoglu heeft de 1-0 binnengekopt.

Foto: Teisterbanders DA1 - Nemelaer DA2 De aangeefster Saskia Helderton en Banu Gürcüoglu (8) na de 1-0.

Teisterbanders wilde doordrukken en kreeg ook kansen. Gürcüoglu stuitte echter op de keepster en jeugdspeelster Sharona Schimmel schoot na een voorzet van Gürcüoglu bij de tweede paal over. Na twintig minuten pikte Pesch een doeltrap van de Nemelaer keepster op maar ze schoot alleen voor de keepster hoog over. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Nemelaer DA2 Pesch haalt uit, maar de bal zal hoog over gaan.

Vijf minuten later wist de keepster de bal na een schot van Gürcüoglu uit haar doel te tikken. Na een half uur viel de 2-0 met wat hulp van de Nemelaer keepster. Gürcüoglu haalde van grote afstand uit en de keepster verkeek zich op het schot de de bal rolde tegen de touwen.

Foto: Teisterbanders DA1 - Nemelaer DA2 Gürcüoglu haalt uit...

Foto: Teisterbanders DA1 - Nemelaer DA2 ... de keepster lijkt de bal te gaan pakken....

... maar mist de bal en deze rolt tegen de touwen.

Pesch speelde even later Gürcüoglu goed aan en deze leek de 3-0 te maken. De bal raakte echter de binnenkant van de paal en rolde over de doellijn voor de andere paal langs. Na een actie van Pesch bij de zijlijn, zette ze voor. Helderton haalde meteen uit, maar de bal ging net naast. Pesch kreeg nog een goede kans, maar stuitte op de keepster.

Foto: Teisterbanders DA1 - Nemelaer DA2 Pesch zal de keepster op haar weg vinden.

De laatste kans voor rust was voor Gürcüoglu, maar ook zij zag de keepster redden.

Vanaf de aftrap na rust was het meteen raak. Schimmel passte op Gürcüoglu, maar deze leek op de achterlijn nog onmogelijk bij de bal te kunnen komen. Toch wist de middenvelder de bal nog te raken en tot ieders verbazing rolde deze in het lege doel, 3-0. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Nemelaer DA2 Gürcüoglu weet uit een bijna onmogelijke hoek de bal nog langs de keepster te tikken en te scoren.

Foto: Teisterbanders DA1 - Nemelaer DA2
Gürcüoglu blij met de 3-0.

Twee minuten later kreeg Teisterbanders een vrije trap. Marijke van der Weerd bereikte Pesch die geheel vrij stond, maar de paal raakte. Schimmel zorgde hierna twee keer voor gevaar voor het Nemelaer doel. De eerste keer ging de bal voorlangs en bij de tweede poging redde de keepster. Na ruim een uur viel de 4-0. Ingrid Helmink greep achterin weer goed in en had een goede voorzetting op Gürcüoglu. Zij stuurde op tijd Pesch weg die goed doorging en de bal in de korte hoek prikte.

Foto: Teisterbanders DA1 - Nemelaer DA2 Pesch schiet de 4-0 binnen.

Twee minuten later was het weer raak. Via Gürcüoglu en Helderton kwam de bal bij Pesch die zich tussen twee verdedigers door wurmde en het goed afmaakte, 5-0. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Nemelaer DA2 Pesch maakt het goed af.

Gürcüoglu kreeg hierna een enorme kans op de zesde treffer. Van dichtbij produceerde ze echter een afzwaaier. Van der Weerd kreeg een tweede kans, maar haar harde schot werd geblokt. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Nemelaer DA2 Gürcüoglu mist deze keer van dichtbij een enorme kans.

Twintig minuten voor tijd draaide Helderton knap weg bij haar bewaakster en haalde meteen uit. De keepster kon de bal stoppen. De keepster tikte even later na een schot van Van der Weerd de bal net over de lat. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Nemelaer DA2 Van der Weerd ziet de keepster haar schot met moeite over de lat tikken. 

Ruim een kwartier voor tijd werd het halve dozijn volgemaakt. Na een hoekschop van Van der Weerd stond Gürcüoglu op de goede plek en schoot de bal binnen, 6-0. Ingeborg Sanderse bekroonde een goede wedstrijd bijna met een doelpunt, maar de keepster wist de bal uit de lucht te plukken.

Foto: Teisterbanders DA1 - Nemelaer DA2 Gürcüoglu scoort na een hoekschop van Van der Weerd de 6-0.

Het laatste kwartier zakte Teisterbanders weg en kregen de bezoeker de eerste grote kansen. Een speelster kon alleen op keepster Esther Hekert afgaan, maar deze redde uitstekend door de bal te blokken. De bal bleef speelbaar en in tweede instantie ging de bal via de lat voorlangs. Nadat Pesch na een goede loopactie niet wist te scoren, verrichtte Hekert haar beste redding van de dag. Met een geweldige reflex wist ze de bal nog te raken en deze eindigde tegen de binnenkant van de paal. De prima meeverdedigende Gürcüoglu wist de bal uit de doelmond te werken.