Teisterbanders dames leiden eerste competitienederlaag
Zondag 7 februari 2010 stond voor de Teisterbanders dames een belangrijke wedstrijd op het programma: de uitwedstrijd in Kaatsheuvel bij de koploper Berkdijk DA1. In een wedstrijd waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder deden, was Teisterbanders voetballend wat beter, maar de thuisclub kreeg de beste kansen en trok met 2-1 aan het langste eind.

Onder een zwaar bewolkte lucht en op een vrij goed bespeelbaar veld, was de openingsfase voor Teisterbanders. Na een hoekschop kwam de bal weer terug bij Banu Gürcüoglu. Ze haalde uit, maar de bal verdween over het doel.

Twee minuten later nam Marijke van der Weerd een vrije trap. Melanie Pesch kopte goed in, maar de keepster kon de bal stoppen.

Teisterbanders bleef de aanval zoeken, maar schoten van Pesch en Susanne Monhemius werden gestopt of gingen net naast. De thuisclub kwam langzaam beter in de wedstrijd en kreeg na bijna een half uur spelen de eerste kans. Dit was meteen een grote kans, maar Teisterbanders keepster Esther Hekert redde goed. Vijf minuten later kreeg Berkdijk een hoekschop en de bal werd teruggelegd. De ingeschoven verdedigster haalde hard uit. Bij iedere andere keerpster in deze klasse was het waarschijnlijk een doelpunt geworden, maar Hekert tikte de bal uitstekend onder de lat vandaan.

Op slag van rust verdedigde Teisterbanders niet goed uit en een van de twee spitsen van de thuisclub kon op Hekert afgaan. De sluitpost bleef de situatie meester.

Na rust kreeg Teisterbanders meteen twee goede kansen. Pesch, die de tweede helft wat minder op een eiland speelde, ving de bal uit een doeltrap op, maar schoot net naast. Van der Weerd kwam op de linker flank in schietpositie, maar ze mikte net over. Daar waar in de eerste helft Teisterbanders wat minder grip had op het middenveld, ging dat de tweede helft beter. De thuisclub toonde echter meer wilskracht en was in de duels moeilijk te kloppen. Doordat de bezoekers aandrongen, was er ruimte op de Teisterbanders helft. Na vijftig minuten counterde Berkdijk vlijmscherp. De bal werd van net buiten het strafschopgebied ingeschoten en verdween over keepster Hekert in het doel, 1-0. Teisterbanders bleef de aanval zoeken en kreeg meteen een goede kans. Pesch draaide vanaf de rechter vleugel naar binnen, maar de bal draaide net voorbij de tweede paal naast.

Na ruim een uur kreeg Teisterbanders toch loon naar werken. Roos van Gent maakte op de rand van het strafschopgebied de bal vrij en haalde uit. De bal verdween onhoudbaar in de beneden hoek, 1-1.

Gezien het spelbeeld leek er voor Teisterbanders weinig aan de hand, maar het bleef oppassen voor de snelle tegenstoten van de thuisclub. Met nog ruim een kwartier te spelen, werd een bal diep gespeeld en de Teisterbanders verdediging greep niet goed in en stond niet goed in positie. De snelle linksbuiten kon alleen op Hekert afgaan en schoof de bal onder de keepster door in het doel, 2-1.

De ploeg uit Kerk-Avezaath ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg ook kansen. Pesch werd enkele malen aangespeeld en wist het strafschopgebied in te trekken. Bij haar beste actie was ze echter teveel spits om de geheel vrijstaande Monique van Rooijen en Van der Weerd geheel vrij te zien staan en schoot zelf via een verdedigster naast.

Gürcüoglu probeerde het ook nog een keer, maar haar schot werd geblokt.

Teisterbanders moest risico's nemen en de thuisclub kreeg nog enkele kansen om de wedstrijd te beslissen, maar deze kansen bleven onbenut. Al met al een onnodige nederlaag voor de Teisterbanders dames die in Berkdijk een ploeg troffen die voor iedere meter knokte en ook nog eens over een volle dug-out kon beschikken daar waar Teisterbanders trainer Marco van Overbeek slechts één wisselspeelster in de dug-out kon ontwaren.