Teisterbanders temt Buren
Zondag 7 maart 2010 speelde Teisterbanders de uitwedstrijd tegen het hooggeplaatste Buren. Daar waar de thuiswedstrijd in Kerk-Avezaath met duidelijke cijfers was gewonnen door Buren, was het 1-1 gelijkspel dit keer een opsteker voor de spelersgroep. Doordat R.K.T.V.C. won, is Teisterbanders een plaats gezakt op de ranglijst. Met drie thuiswedstrijden voor de boeg heeft Teisterbanders echter wel weer wat zelfvertouwen getankt.

Teisterbanders had lering getrokken uit de thuiswedstrijd. Niet te veel met de tegenspelers bezig zijn, maar de eigen taken goed uitvoeren. De bedoelingen waren goed, maar konden in de eerste minuut bijna meteen weer overboord. Buren speelde vanaf de aftrap diep en de spits had tijd om zijn kans te verzilveren. Hij handelde echter meteen en de bal ging over de achterlijn. Beide ploegen legden vervolgens goed positiespel op de mat en de bal ging goed rond. Kansen leverde dit echter niet op en als Buren het Teisterbanders doel op de korrel nam, was doelman Erik van der Weerd op zijn post. Op slag van rust kreeg Teisterbanders de grootste kans. Harmen van Rinsum gaf de bal mee een Dennis Jansen. Links van hem stond Bert-Jan van Veenendaal geheel vrij. Jansen ging voor zijn eigen kans en stuitte op de doelman.

Vijf minuten na rust opende Teisterbanders de score. Michel Hendrickx werd goed ingespeeld en kaatste op Kevin Buijsrogge. Die ging goed door en prikte de bal onder de doelman door, 0-1. Met Cees Arisse in de ploeg voor Andries van Mourik probeerde Teisterbanders de voorsprong te verdedigen. Buren drong aan zonder alle ballen 'lang' te gaan spelen. Teisterbanders had echter meer uit de uitvallen moeten halen door tijdig de lopende man te zoeken, maar verzuimde dit. Zes minuten voor tijd kreeg Arisse de bal buiten het strafschopgebied tegen de hand. De op het midden veld staande scheidsrechter wees naar de stip: strafschop. Een duur foutje van de scheidsrechter, want de penalty werd benut, 1-1. In de slotfase bleef hektiek achterwege, omdat Buren voetballend probeerde de punten alsnog thuis te houden. Teisterbanders hield de rug recht en nam een punt mee.