Teisterbanders behaalt verdiende overwinning
Zondag 14 maart 2010 ontving Teisterbanders in Kerk-Avezaath de nummer vier op de ranglijst, Emplina uit Empel. De Brabanders waren bezig aan een sterke reeks en het beloofde voor Teisterbanders dus een moeilijke middag te worden. De bezoekers bleken echter weinig af te dwingen en de thuisclub won verdiend met 2-0.

Foto: Teisterbanders - Emplina Afspraken maken vooraf.

Beide ploegen begonnen behoudend en het spel golfde heen en weer. Na zes minuten verspeelde Teisterbanders in de opbouw de bal en Emplina schakelde snel. De bal werd voorgezet, maar de linker spits krulde de bal naast de eerste paal. De ploeg van trainer Cees Spek kreeg na ruim twintig minuten een 100% kans. Kevin Buijsrogge vond op de rechter flank Harmen van Rinsum die alleen voor de doelman kwam. De aanvoerder haalde uit, maar de doelman redde.

Foto: Teisterbanders - Emplina Kevin Buijsrogge op zoek naar Harmen van Rinsum.

Foto: Teisterbanders - Emplina Harmen van Rinsum legt aan...

Foto: Teisterbanders - Emplina ... haalt uit ...

Foto: Teisterbanders - Emplina .. de doelman duikt naar de bal ...

Foto: Teisterbanders - Emplina ... en bokst deze weg.

Twee minuten later was het wel raak. Uit een vrije trap viel de bal achter de Emplina verdediging. Buijsrogge was attent en schoot de bal in. De bal leek houdbaar, maar de doelman grabbelde en had het nakijken, 1-0. 

Foto: Teisterbanders - Emplina Buijsrogge en zijn medespelers gaan een feestje bouwen na de 1-0.

Buijsrogge probeerde het tien minuten voor rust van afstand, maar de bal ging naast.

Van Rinsum moet na een overtreding op hem worden opgelapt.

Na rust was Dennis Jansen in de kleedkamer achter gebleven en Bart-Jan Zijlstra was zijn vervanger. Het was te verwachten dat Emplina offensief uit de kleedkamer zou komen, maar de beste kansen waren voor de thuisclub. Na vijf minuten verlengde Zijlstra goed op Buijsrogge die uit kon halen, maar de bal ging voorlangs.

Foto: Teisterbanders - Emplina Buijsrogge gaat uithalen ...

Foto: Teisterbanders - Emplina ... maar de bal zal voorlangs gaan.

De volgende kans liet niet lang op zich wachten. Dit keer waren de rollen omgedraaid en was Buijsrogge de aangever. Zijlstra stond alleen voor de doelman, maar deze werd onterecht teruggefloten wegens buitenspel.

Foto: Teisterbanders - Emplina Zijlstra geen buitenspel, maar wel teruggefloten.

Na ruim tien minuten tikte Zijlstra de bal met zijn knie langs de doelman, maar de scheidsrechter had reeds gefloten voor een vrije trap in het voordeel van Teisterbanders. Soms toch even wat langer wachten scheids. Van Rinsum legde de bal uit de vrije trap in het strafschopgebied en Bert-Jan van Veenendaal tikte in. Ondanks dat de middenvelder geheel buitenom was gekomen, werd ook deze treffer geannuleerd wegens buitenspel. 

Het was slechts uitstel en de 2-0 viel toch na twinig minuten. De bal werd onderschept en Zijlstra speelde Michel Hendrickx op tijd aan. De aanvaller bleef rustig en schoof de bal langs de doelman.

Foto: Teisterbanders - Emplina Hendrickx mikt de bal langs de doelman.

Foto: Teisterbanders - Emplina Aangever Zijlstra en de dolgelukkige Hendrickx.

Foto: Teisterbanders - Emplina Ook de rest is er maar wat blij mee.

Cees Arisse kwam in de ploeg voor Van Veenendaal. Het was wachten op een offensief van Emplina, maar dat bleef achterwege. De Empelnaren bleven de combinaties zoeken, maar de Teisteranders spelers knokten voor iedere meter en troefden hun tegenstanders af. Teisterbanders was dichtbij de 3-0. Van Rinsum nam een vrije trap en de doelman kon de bal net onder de lat vandaan tikken en via de lat sprong de bal het veld weer in. Buijsrogge onderschepte een uitrap en schoot via de doelman naast. Dat was meteen zijn laatste actie en Brian Manuhutu was zijn vervanger. Emplina kwam niet verder dan een vrije trap waaruit de bal huizenhoog werd overgeschoten. Invaller Manuhutu kreeg ruim tien minuten voor tijd een goede kans, maar de bal werd uit de doelmond weggewerkt.

Foto: Teisterbanders - Emplina Brian Manuhutu ziet geen kans om te scoren.

Al met al een overwinning van Teisterbanders waar niets op af te dingen valt. Drie kostbare punten in de strijd om lijfsbehoud. Een mooie opsteker voor de ploeg.